Dag 3 av 3 med vikariat

God morgon på er!
Jag ska alldeles strax sticka och jobba det sista vikariatpasset för denna veckan. Som tur är så jobbar jag bara mellan 9-13:45, och jag är galet lycklig för det för jag är så sjukt trött!! Somnade redan klockan 9 igårkväll, och vaknade halv 8 nu i morse, fortfarande lika trött..

Tror dock det beror mycket på vädret också, för solen lyser ju inte så mycket vid denna årstiden :/

Iallafall, strax blir det jobb, och stort plus att förskolan ligger 2 min här i från, vilket betyder att jag kunde snoza litegrann och ha en långfrukost.

Vi hörs.
Puss ♥

 


Dagarna rullar på, och nu var det Måndag igen.

Halloj!
Har för en lite stund sen kommit hem från lite vik ute på min praktikförskola. Hade saknat barnen så himla mycket, och fick världens kramar och glada rop när jag kom ut där. Hur jäkla underbart är inte det bemötandet liksom?! Som tur är så ska jag jobba ett långpass där i morgon också, vilket jag ser grymt mycket fram emot! ♥
 
I går var det första advent, och som vanligt hade vi frukost här hemma med Linus & Sandra i typ 3 timmar, mycket trevlig. Senare på kvällen åkte jag & Rasmus ner till stan för att kolla in julskyltningen och äta vars en god sockermunk. Det är så himla mysigt att dom satt upp skridskobanan på vårt torg detta året, då dom inte hade det uppe förra. Inte för att jag kan stå på ett par skridskor, men kul för alla barn. 
 
Så ja, helgen var bra och denna veckan har börjat bra. Och det som är superhärligt är att jag ska jobba/vikariera på Tisdag och Onsdag också. Oh happy day!! Jag vill bara bli färdig i skolan och börja jobba! Och tjäna cash!!
 
Nu ska jag mysa upp mig i soffan med en cola zero och sträckkolla på youtube videos. Klockan ringer 06:30 i morgon, och det väntar som sagt jobb mellan 8-16.
 
Puss ♥
Vi är så bra tillsammans ♥
 
Denna frukosten alltså!
Bakom bullarna döljer sig även ett gäng lussebullar. More is more!
 
Vi fick två fina julblommor av Linus & Sandra.
Men lotterna var det tyvärr ingen vinst på.
 


P4 Bjällerklang

Hej på er!
Jag ville bara kika in och tipsa om att idag har P4 bjällerklang dragit igång. Och om ni är lika julmusiktokiga som jag är så är era önskningar hörda. P4 bjällerklang spelar julmusik dygnet runt enda fram till den 9.e Januari. 
 
Klicka på bilden för att gå in och lyssna.
 
Puss ♥
 
 


En trött Torsdag och god lunch

Hej på er!
 
Jag ska strax bege mig ut på en kvälls promenix..fast än jag är galet mörkrädd...men jag har ett sug efter en powerwalk så jag bara måste.
 
Idag blev det en kort skoldag då jag bara skulle inte till skolan för att träffa Emilia en runda och bestämma vad vi skulle skriva vår rapport om, och även leta efter artiklar. Superkul..not, men vi jobbar bra ihop så det kommer gå jättebra :D Väl hemma blev det utrensning av kyl och frys. Vilket resulterade i en himla god lunch med kyckling, morötter och en stor sallad till. Mums mums!
 
I morgon ringer klockan 05:30, suck. Men skoldagen slutar klockan 12, så jag klagar inte. Och på kvällen ska jag in till Sandra en stund för lite kvalitetstid med henne, och våra målarböcker, i like!!
 
Vi hörs.
Puss ♥
 
En trött tjej på tåget.
 
 
Dagens lunch.
Kyckling kryddat med grillkrydda. Morötter som jag haft i ugnen och lite grov salt på dom. Och till det en stor sallad och lite aioli och Rhoad island dressing på sidan.
 


En god lunch och en ledig dag.

Hej snäckor.
Hoppas att allt är bra med er, och att veckan börjat bra. Vi närmar ju oss helgen med stormsteg och det betyder att det snart är December och julmyyyys! Ja eller iallafall första advent.
Och kan ni tänka er att jag övertalade Rasmus att få börja julpynta lite idag, ja han gick faktiskt med på det, hahaha! Dock så väntar vi med adventsljusstakarna för vi behöver andra lampor i dom. Så nu är några små tomtar uppsatta och så även julstjärnan (sån man sätter över en lampa) som vi har i fönstret i vardagsrummet. Massa mys!!

Men jag längtar ju allra mest tills vi köper julgranen, för den är allra allra bäst, och gör stämningen komplett! Har massa tankar och planer på att få ihop lite julbak den kommande månaden också. Som tur är så ska jag fira tre julaftonar (med pappa, med mamma & med Rasmus familj) så jag har faktiskt någon att baka till! Dessutom är jag riktigt sugen på att göra ett sånt chokladhus som jag sett, istället för ett pepparkakshus. Då har man ju en himla bra anledning att äta upp det efter julen. Pepparkakshuset brukar inte vara så gott då ;) Men choklad tackar man inte nej till!
 
Nu ska jag iallafall mysa ner mig i soffan en stund till innan sängen kallar. I morgon blir det en kort tripp in till skolan för att plugga lite med Emilia inför vårat arbete vi ska skriva.
 
Ha en fin kväll, så hörs vi.
Puss ♥
 
Min goda lunch i dag.
 
Gör så här:
Stek upp kyckling i bitar, krydda med salt och peppar. Tillsätt wokgrönskaker och stek på mellan värme.
Koka upp nudlarna och häll dom sedan i woken. Häll på några matskedar Japansk soya ( jag hade 4 msk) och krydda med wokkrydda.
 
Jag hade en stor sallad vid sidan av som bestod av rivna morötter, bladsallad, gurka och en liten bit fetaost som jag kryddat med salladskrydda och lite olivolja.
 


Foto collage

 
En lite sneak-peek på vårt sovrum. Rasmus började för några veckor sen att bygga på detta collaget, och nu har jag fortsatt lite på det. Jag vet inte hur mycket mer vi ska hänga upp faktiskt, men jag tycker väldigt mycket om det ändå.
 
Collaget är en blandning av privata foto bl.a från våra resor, och bilder med positiva citat på.
I like.
 
 
 


That myslördag

God morgon mein lieber ♥
Då var det Söndag och jag har placerat mig och mitt täcke i soffan framför nyhetsmorgon. Så mycket mys på det!
Idag har jag absolut inget inplanerat utan tar dagen som den kommer. Får se om jag orkar ta mig ut på en promenix lite senare idag. Har sovit sådär inatt och är riktigt trött, så jag kanske bara stannar i soffan idag?
 
Igår blev det iallafall en spontan gomiddag. Både jag & Rasmus var så himla hungriga, och ingen visste vad eller var vi skulle käka (som det brukar vara då eller ;) ). Men sen bestämde vi oss för att cykla upp till Söderslättshallens nya restaurang och käka där. Och det ångrar vi inte en sekund, för gud så goda plankor dom hade där uppe, fläskfilé-plankan vad så otroligt god! Och till det blev det ett glas vin. Det där är riktigt Lördagsmys måste jag säga.
 
Men som sagt, idag finns inget plane...Ja förutom ikväll dådå..åh jag älskar att handla och göra matlådor...not..hahaha!
 
Ha en fin Söndag ♥
 
Min lilla myskatt ♥
 
Så himla gott!
 
Min blivande man ♥
 


Då var det äntligen helg.

Hallå hallå allihopa och hej Fredag!!
Äntligen är det helg, och fast än att planerna för helgen fick strykas så är jag pepp ändå. För det betyder i princip bara chill och mys, i like.
 
Idag väntade första examinationen av två i denna kursen vi läser just nu. Och klantig som jag var så råkade jag stänga av klockan i sömnen i morse, och vaknade med ett ryck 20 min innan tåget skulle gå..så det var bara att dra på sig första bästa plagg och köra ner till centralen för att ta nästa tåg.
 
Och frukost fick jag köpa på Espresso house, inte för att det gjorde mig något precis ;) Men till skolan kom jag iallafall, och bara 5 min för sent.. Helt ok även om jag verkligen hatar att komma försent till skola eller jobb. Examinationen gick bra, och jag kan väl plusta ut för en sekund iallafall. När dom skrev att denna kursen skulle hålla ett snabbt tempo så skojade dom inte! Och jag måste verkligen planera mig tid bra dessa veckorna innan jul känner jag. Dels för att jag vill försöka jobba så mycket det går och även kunna hålla tempot i skolan och kunna skriva det vi ska.
 
Ja det är en klurig ekvation detta. 
 
Men som tur är så kommer jag att skriva den stora examinationen i denna kursen med Emilia, min klippa, och vi är grymma tillsammas. Så detta kommer vi fixa galant! 
 
Nu ska jag slänga mig i sängen med datorn och bara slösurfa tills Rasmus kommer hem. Och då blir det iväg och fixa saker till att göra Libapizza!
 
 
Puss & kram 
Kvällsnöjet igår. Köpte ny målarbok med bara julmotiv på Willys herromdagen 
 
 
 
En STOR morgonkaffe
 


"Ibland mår jag inte så bra"

I förrgår fick jag äntligen hem Therese Lindgrens bok. Den första hon skrivit faktiskt. Och jag har redan sträckläst 3 kapitel.

Hon skriver så lätt och det är enkelt att hänga med i texten och skapa sig en bild av det hon skriver. Boken är fint "inred" med privata bilder och även faktabitar om just panikångest, ångest och liknande.

Jag är verkligen såld och hoppas att hon kommer skriva fler böcker ❤️

 


Recept: Libapizza

Libapizza. 1 st.
 
Ett orientalsikt bröd. Finns på Willys.
Ca 1/2 dl passerade tomater.
Ca 1 dl kalkon. Eller så mycket man vill ha på.
2 ringar ananas i bitar
Ost och oregano efter behag.
 
Gör så här:
Lägg brödet på en bakplåt med bakplåtspapper
Lägg på alla ingredienserna
In i ugnen på 225 grader i 5 minuter.
 
Ät och njuuuut!
 
 


Då var det Måndag igen

Jahap, då var denna helgen slut. Och det är Måndag igen.
 
Jag hoppas ni haft en fin helg iallafall allihopa? Min har varit himla bra och bestått av en massa god mat och mys. 
I Fredags blev det ju hemlagade hamburgare, och i Lördags gjorde vi libapizza. Pizza med orientaliskt bröd som grund. Och OMG, jag kommer aldrig att köpa vanlig pizza igen! För detta var så galet gott, och dessutom betydligt nyttigare. .
 
Och igår firade vi farsdag och pappa bjöd oss på korv och potatismos, som vi hade önskat. Sjukt underskattad mat måste jag säga. Sen bestod kvällen av massa snack och tillslut en liten snabb tripp upp till farfars grav för att tända ett ljud och jag skulle sätta en fin sten som jag köpt. ♥ Alltid saknad, aldrig glömd.
 
Och idag är det Måndag hela dagen lång, och senare idag  blir det skola..men inte förens klockan 13:15..snark, men nu ska jag fortsätta ha en go mysmorgon med frukost i sängen.
 
Puss på er ♥
 

 Mannen i mitt liv ♥
 


En bra Lördagmorgon

God morgon mina hjärtan, eller ja god middag kanske? Jag blev uppdragen klockan 09:00 i morse iallafall..
Men det blev en mysfrukost i soffan med Rasmus, himla bra start på denna Lördagen. 
Idag så har jag faktiskt inga planer alls, ja jo, förutom att plugga lite dådå..men om vi bortser från det..så är hela Lördagen oplanerad. Vilket är himla skönt måste jag säga. 
 
Funderar på att dra på mig träningskläder och powerwalka bort till Rasmus föräldrar, för han är där hemma och hjälper dom att måla om. Är dock nojjig för att det är lite halt ute, men jag får väl gå försiktigt?! 
Men först måste jag färga håret klart, och sen måste jag få tummen ut den goa soffan..och sen måste jag....
 
Ja, vi får se om jag lyckas. Ha en fantastisk Lördag iallafall, så hörs vi.
Puss ♥
 
Lördagsfrukost när den är som bäst 
 


Fredagsmys

Hej vänner! Och glad Fredag på er.
 
Hoppas att helgen börjat bra och att ni hittar på något riktigt kul eller mysigt just nu. Själv har jag och Rasmus intagit soffan och myst ner oss i varsen hörna. Han tittandes på fotboll och jag tittandes på min underbara dator. Ja, jag småkikar väl lite på Rasmus i mellanåt, hihi ;) ♥
 
Idag blev det lite vik på en superfin förskola, med supergoa ungar. Positivt och tråkigt så var det bara ett kortpass, men jag hoppas få komma tillbaka en annan gång. Väl hemma råkade jag somna i sängen, det var verkligen inte planerat..i promise! Men när Rasmus kom hem från jobb så fick jag fart igen. Och sen blev det hemgjorda hamburgare och klyftpotatis, Fredagsmys på hög nivå.
 
Och nu sitter vi som sagt i vår goe soffa, och jag mumsar på ett gäng Physalis. Lätt mitt nya beroende, så farligt goda! I morgon är väl planen att plugga lite, sen om jag håller mig till planen är en annan femma..hehehe..Men det är lika bra att börja med det man ska, så jag slipper sitta sista dagen med det.
 
Men ja, nu ska jag återgå till mitt Fredagsmys.
Ha det bäst allihopa.  ♥
 
Dagens frukostbricka.
Har ni inte provat banan på knäckebröd så MÅSTE ni göra det, så gott!!
 
Mys!!
 
 
 


Dagens outfit. 10.e November 2016

 
Dagens outfit. Som jag för övrigt älskar!
Kofta - H&M
Linne- H&M
Kjol- H&M
Stövlar- Johnny Bulls ♥
Klocka- Ur & penn
 


Onsdag och snön var här

Hej finisar!

Hoppas att allt är bra mer er denna Onsdag? Själv har jag precis lagt mig i sängen, nyduschad, efter ett asjobbigt indoorwalking pass. Men skam den som ger sig, svetten sprutade ur öronen och jag trodde jag skulle smälta bort, hahah!

På tal om att smälta bort, så fick vi oss en glad överraskning igår kväll när jag kom från träningen. Snön hade äntligen kommit hit! Och jag och Rasmus fort ut som två lyckliga småbarn, och hade snöbollskrig. Vilket jag för övrigt hatar, men några träffar fick jag allt! Men idag vaknade vi upp till barmark igen..jäkla plusgrader och regn!!

Annars har dagen spenderats en stund framför lite plugg, och där i mellan har jag sprungit fram och tillbaka till källaren för att tvätta. Åh, det ljuva livet i lägenhet ;) Men nu ska jag sova för klockan ringer halv 7..men jag går bara mellan 9-12 i morgon, så det är luungt!

Puss och godnatt

Snöbollskrig, på blodigt allvar!
 
Och så fick vi lite julfeeling. Så idag åkte jag och köpte en ljusslinga till vår minigran
 


Tisdag och sovmorgon

Hej godingar!

Hoppas att allt är bra med er idag? Själv så är det himla bra måste jag säga! Igår drog skolan igång igen, vilket var skönt. Men attans vad denna kursen känns svår, och jag som troligtvis bestämt mig för att skriva rapporten för denna kursen själv..jaja, vi får se hur det går.

Men nu är jag som sagt på väg in till skolan, sen föreläsning idag igen. Börjar inte förens 13:15, men jag gnäller inte! Jag fick en go sovmorgon och hade mysfrukost i soffan och han även käka lunch hemma.

Och i morgon är jag ledig och då blir det förhoppningsvis lite jobb.

Ha en fin dag.
Puss ♥

 
 


TBT: November 2015

Detta hände i November förra året.
 
 
 
Många mysfrukostar i sängen framför datorn.
 
Hade Mamma-döttrar-myskväll
 
Tatuerade mig ♥
 
Snön kom i slutet av månaden.
 
Mattekursen drog igång, sjukt stressig med galet rolig kurs. Fixade salstentan också.
 
Åkte till Vellingeblomman och fick galen julfeeling!!
 
Var på 25-års fest för Linus. Jag & Sandra tog över dansgolvet!
 
Släktmiddag med spel. Superkul!!
 
 Hade vår obligatoriska 1.a Adventsfrukost med Sandra & Linus. En tradition börjar ta form.
 


En helgnovell

Nä så besviken jag blir på mig själv alltså!
Hej allihopa, jag har blivit så jäkla dålig på att uppdatera, and I don´t like it! 
 
Jag måste verkligen skärpa mig med detta, så att inläggen inte blir milslånga varje gång jag ska knyta ihopa efter helgen, som nu. Men denna helgen har inte innefattat något speciellt, utan har bara varit väldigt lugn. Rasmus har varit hemma hos sina föräldrar och hjälpt dom att renovera, och jag har suttit här hemma och njutit av en ledig helg innan en hektisk kurs i skolan drar igång.
 
I Lördags fick jag ett ryck ( händer inte ofta ska jag säga) och gick ut på en riktigt go powerwalk, och hur mysigt var det inte att promenera nu när alla löv var så härligt gula, och man kände kylan på kinderna. mys! Så energinivån var på topp hela dagen, och även humöret. Och när Rasmus kom hem så körde vi och satte ljus till hans mormor & morfar, och även min Farfar, Moster Sara och lilla Zpike fick vars ett ljus. Sen blev det Tacos och Johan Falk på netflix, med andra ord en himla bra Lördag!
 
Och igår blev det kvalitetstid i Höllviken där jag & Rasmus tog en fika på Annas bageri. Helt otroligt goda kakor, rekommenderas verkligen! Och sen väntade, som vanligt, Söndagsfix med veckohandling och matlådefixande. Snacka om att man varit bortskämt på praktiken och fått mat där, och nu är det back to matlåda igen. Vilket iofs.  är väldigt bra då man själv kan styra vad man ska äta. 
 
Så, för att knyta ihop denna novell....så ska jag bara skriva att det idag är dags för skola igen, och vi börjar inte förent 15:15, snark alltså! Men då hinner jag iallafall läsa lite kurslitteratur och kan ha en låååångfrukost.
 
Puss & Kram 
Ha en fantastisk vecka ♥
 
 
 
Härligt humör efter en PW. I like!
 
 
 
 
 


Förändringar

Hej mina vänner!
Idag är det sista dagen på praktiken för denna gången. Och fast än jag saknar skolan litegrann så är det ändå så tråkigt att lämna alla fina barn och pedagoger. Men det är bara 4 månader tills vi ska ut igen.
 
 Men iallafall så tänkte jag bara slänga in en bild på lite resultat när det gäller me, myself and I. 
 
Vänstra bilden är från när vi precis kommit hem från Mallorca nu i början av September och bilden till höger tog jag nu i helgen.
Och jag menar HALLÅ?! Skillnad eller? Ja, jag tycker det iallafall och känner att jag verkligen hittat rätt med kost och motionen, och det känns bara så himla bra! Jag har ett mål och jag ska dit. -6 kg på vågen och jag är äntligen under 80 kg igen...Jag vill aldrig se den jäkla åttan igen.
 
 
Ha en fin dag allihopa 
Puss ♥
 


RSS 2.0