Klipp klipp

Igår eftermiddag var det äntligen dags att klippa av barret! Tyvärr så har jag inte fått vidare fint hår nu under graviditeten, utan topparna har mer varit svinto och resten är så livlöst. Men min bästa frisör fixade det till mig och vi klippte av allt..hihi.
Men jag är så nöjd med detta korta hår nu.

(null)

(null)

(null)

(null)
En liten bild på bebisbulan fick det också bli. 


En kalashelg

Det är inte ofta som man blir bjuden på två kalas samma helg. Men det är ju så kul och mysigt med kalas, så jag tackar inte nej.

I Lördags firade vi mitt kusinbarn som fyllde 6 år. Det bjöds på kakbuffe och cheesekake, så gott! Och på Söndagen var vi hembjudna till min syster och hennes sambo som blev 25. Vi blev bjudna på en fantastisk brunch, där allt ingick. Så fantastiskt gott! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Brunchen
(null)

(null)

(null)

(null)
(Dessa bilder har jag lånat av Randi)


Bloom in the park

I Onsdagskväll vad jag och min syster utbjudna på middag av vår faster. Vi skulle äta på en restaurang som heter Bloom in the park. Väldigt fin.

När man äter där så får man inte reda på i förväg vad som kommer att serveras. Det finns ingen meny. Galet spännande koncept, men för en som mig som är så tramsig och vill kunna se och välja själv, var detta en utmaning ;)
Men jag smakade/åt minsann allt.

(null)
Den första rätten var en vit sparrissoppa, en krustad med grönsparris, örter och en yoghurt med massa goda kryddor i. Sen fick vi hummer och som servitören förklarade; en hollandaise sås där smöret i den var bränt. Tänk er smaken av typ bacon, haha!

(null)
Nästa rätt var också med sparris och den vita såsen kommer jag inte ihåg vad der fanns i.

(null)
Själva huvudrätten var två olika sorters korv, och lök som serverades med en spenat och jalapeños kräm. Samt en sås på hasselnöt, rabarber och jordgubbar. 

(null)
Efterrätten tog helt klart priset. Och hjälp vad förvånad jag blev när servitören berättade att glassen vi åt samt det oranga flarnet var gjort av sötpotatis!! Detta var så fantastiskt gott.

(null)
Till kaffet fick vi sen dessa munsbitar. Jag smakade alla och de som var godast var den i mitten som var gjort på mörk choklad och hade någon form av vit chokladmousse inuti. Sen var vit och röda näst godast. Det var någon form av kex och lingon.
(null)



Flera helger i bilder

De senaste helgerna har det verkligen hänt något varje dag! Fredag, Lördag & Söndag.. Puh! Men det är kul när det händer grejor.
Här är lite blandade bilder på allt kul :)

(null)
Vi var bjudna på middag hemma hos Filip & Maria en fredagkväll. Det bjöds på fantastisk mat. Både huvudrätt som bestod av lasagne och denna fantastiska efterrätt som var en kladdkaka med franskmaräng på. 
(null)
Jag och Rasmus njöt av en gofika på vårt trädäck. Älskar att graderna börjat stiga så smått igen så man kan sitta ute.
(null)
Alltså, kan vi diskutera snap chats nya filter. Jag skrattade så tårarna ran häromkvällen. 
Pappa, jag liknar ditt 27-åriga jag på denna bilden. Jag är sonen som pappa och mamma aldrig fick, Hahahahaha!!!!
(null)
Jag & Rasmus hjälptes åt att bygga ihop denna fina spaljén till vår clematis. Jag hoppade av lycka och stolthet över att jag faktiskt lyckats bygga något eget. Och stort plus att jag fick lov att göra i princip allt själv.
(null)
Vi har även varit och kollat på stand up. Kodjo satte upp en föreställning på Paladium som vi var och så. Vi skrek av skratt kan jag säga. 
(null)
Filip & Maria kom över en Lördag för Filip skulle fixa en kran till vår vask i tvättstugan. Jag passade på att baka en god kladdkaka till fikan.
(null)
Vi blev hembjudna till Rasmus syster på grillning. Vi bestämde att vi skulle sitta utomhus fast än man fick sitta inlindad i en filt. Nu är det vår, okej! 

(null)
Min fina syster och hennes sambo kom spontant över för att lämna en present till lillemannen i magen. Fina kläder från Newbie ❤️

(null)
Vi var och såg den sista Avengers filmen. 5 av 5 ger jag den. Så himla bra och spännande. Jag hoppas att det kommer fler!!



Gravid outfits

Att vara gravid och hitta en outfit när magen börjar bli rund och fin är ju inte alltid det lättaste. Men jag har börjat bli en riktigt fena på att hitta nya kombinationer på kläder. Speciellt när man som jag verkligen vill att bebisbulan ska synas ❤️

Här kommer iallafall några av de outfits jag trollat ihop än så länge under denna graviditet. (Har aldrig älskat tighta kläder  mycket som jag gör nu!!)

Alla jeans har har på min på bilderna är gravidjeans från H&M.

(null)
Svart tight tröja - H&M
Svart kofta - Lager 157
(null)
Klänning - Vila
(null)
Linne- Gina tricot
Fake skinnjacka- Maxi
Keps- H&M
(null)
Tyvärr svart/vit bild. 
Men tröjan är från H&M.s gravid kollektion
(null)
Kjol & tröja- Gina tricot 

(null)
Tröja- Gina Tricot

(null)
Tröja- H&M
Kavaj- second hand

(null)
Klänning- H&M.s gravidkollektion
(null)
Klänning- Maxi
Fake skinnjacka- maxi
(null)
Tröja- Gekås
Skor- Deichmann 

(null)
Samma outfit som ovan. En favis!

(null)
Tröja- Lager 157
Kjol- Gina tricot
(null)
Detta är lätt min favorit outfit. Strumpbyxorna är från Lindex gravidsortiment. 




En härlig dag i Dannmark.

Den 1.e Maj åkte vi över sundet till Köpenhamn. Mamma och hennes sambo, nu man, hade fått en heldag av oss barn i bröllopspresent. 
 
Dagen startade hemma hos Emelie där vi åt en god frukost bestående av bullar, massa pålägg, kaffe och juice. Riktigt gott! Alla var slite småtrötta då det var valborg kvällen innan. Men peppen kom snart igång och vi begav oss mot tåget och Dannmark. Väl på Kastrup dog vi ett metrotåg till Christianshavn för att besöka Christiania. Vi blev guidade runt stadsdelen och fick berättat både verkliga och påhittade berättelser om detta ställe. Riktigt intressant.
Christiania är känt för att vara en standsdel uppbyggd inne i ett gammalt militärområde där det är "lagligt" att sälja och bruka droger som ex. hash. Och där människor med en alternativ stil bor. (Ni får googla för mer info)
 
Efter detta besök tog vi bussen ut till ett ställe som hete Reffen. Det är ett streetfood ställe ute vid en hamn. Helt fantastiskt god mat! Jag & Rasmus valde vars en hamburgare med pulled pork och pulled duck. Hur gott?! Vi satt länge och åt och samlade energi.
Efter en god glass var vi alla redo att ta bussen tillbaka in mot Köpenhamn för att ta oss till Nyhavn. Vi placerade oss på en restaurang som heter Fyrtøjet där alla, utom jag, tog en öl eller drink. Jag fick ta en cola ;) 
Vi satt och pratade i två timmar innan det var dags att röra sig mot restaurangen där vi skulle äta kvällens middag. Restaurangen heter Cafe Apropos, och jag valde en fantastisk god hamburgade och pommes till detta. Supergott.
 
Efter det började vi röra oss mot tåget hem till Sverige igen. Mycket trötta, lite stolt över mig själv som släpat runt min stora gravidmage i över 12 timmar, men superglada och nöjda över dagen. Väl hemma tog det inte många minuter innan jag & Rasmus sov gott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


TBT: Maj 2016

Maj 2016. Jag läste min 4.e termin på högskolan och hade 1,5 års kämpande kvar. Våren gjorde sitt härliga intågande och träningsmotivationen var på topp!

(null)

(null)
Började första Maj med en fiskerunda samt en mysig dag i Höllviken, där vi käkade en god hamburgare i gräset vid kanalen. Hur mysigt?!

(null)
Kursen naturvetenskap & teknik drog igång. Lätt en av de roligaste kurserna på utbildningen. Älskade när man hade mer praktiska kurser och denna var verkligen praktisk. 

(null)
Vi var bland annat i Skrylle och Torup på "skolutflykt". Riktigt härliga dagar även om myggen höll på att äta upp oss dagen i Torup.

(null)

(null)
Äntligen var det tillräckligt varmt för att sitta på balkongen. Det blev både frukost, lunch och mellis där ute vissa dagar. Jag hade dessutom sällskap av Tösen varje dag, som underhöll sig med att kika ut genom fönstret på alla fåglar.

(null)
Jag hade megalångt hår!!

(null)
Jag fick en besatthet av fröknäcke under denna månaden. Föråt mig nog litegrann tror jag, för nu så är jag inte jätteglad i det, haha!

(null)
Jag & Rasmus tog en roadtrip upp till Kåseberga och Alestenar. Vi åt en god pizza och bara myste runt där uppe.

(null)
Jag hade tjejkväll hemma hos mig med dessa tre Donnor. Vi åt tacos och snackade i flera timmar. 

(null)
Det blev mycket träning denna månanden, framför allt powerwalks nu när solen kikade fram och graderna steg. Riktigt härligt!

(null)
Vi firade mamma på Morsdag, grillade och åt årets första nypotatis. 

(null)
Kämpade med slutspurten av kursen och kunde sen njuta av ett lååångt och härligt sommarlov!






Valborg

Hej vänner och hej våren!
Eller ja..graderna här i skåneland droppade ju ganska drastiskt kan jag tycka. Fy så kallt det blivit igen! 

Men under valborgskvällen var vädret jättefint och bra. Vi hade bjudit hem massa kompisar på grillat. Och sen tog vi oss ut till Smyge för att titta på majbålet. Vi har haft otur de sista 2-3 åren då det antingen regnat eller så har dom knappt fått igång bålet. Men i år var det fantastiskt fint och jag var helnöjd.

Kvällen fortsatte sen hemma hos oss med allsång till musik från 90-talet och framåt samt en massa skratt och snack. Så kul!! När klockan var 12 så begav sig alla hem. Jag och rasmus hoppade i säng så snabbt vi kunde, för vi skulle till Dannmark dagen efter. Men mer om det i ett annat inlägg.

(null)
Vi grillade massa gott. Bl.a fläskytterfilé och kyckling. En stor gosallad och potatisgratäng åt vi till detta. Matkoma!
(null)

(null)
Sen hade jag smackat ihop en jätteenkel med god efterträtt. Den bestod av 70% chokladmousse med kokos, grädde och bär på toppen. Samt kexrullar. 

(null)
Nästan hela gänget, Emma & Jonathan saknas, ute i Smyge. ❤️

(null)
Jag & min absolut bättre hälft. Som jag älskar den mannen alltså ❤️❤️
(null)







RSS 2.0