Måndagmorgon

Då var det Måndag! Och idag är det dags för en ny kurs i skolan, teknik & naturkunskap. Jag är riktigt peppad men tror att denna kursen kan bli rätt tuff!
Jag har iallafall kommit en bra bit på min rapport, så den ska jag ha klart i mitten av vecka. 

Men ja, ni får ha en fin dag så hörs vi!
Puss


Andas!

Äntligen! Förkylningen börjar släppa! Dock så har jag ett galet lock för båda öronen, och har haft det sen i förrgår, störigt!

Men iallafall, denna helgen har varit lugn, och jag har bara kurerat mig och försökt att bli frisk. Igår skulle jag på tjejkväll med det blev inställt för att jag och Marina inte mådde så himla bra. Så jag bäddade upp mig i soffan och såg på mello medan Rasmus var i väg på grabbkväll i Malmö. 
Och i dag har det inte hänt mycket, jag har bara suttit och skrivit på min (jäkla) rapport. 

I morgon börjar en ny kurs och jag känner mig lite stressad! Dels för att jag måste få klart rapporten, gärna så snabbt som möjligt, och även för att jag måste börja läsa ny litteratur OCH även för att jag ska ha fest på Lördag och har saker att fixa till den. Jag vet dock att Rasmus kommer hjälpa mig med det.

Men jag har iallafall precis suttit och skrivit klart schemat för nästa vecka, så jag har koll på allting.
Och nu ska jag sooova!

Puss & god natt❤️

Koll på läget!


Alltså palla!

Alltså, buhuhu!! Jag vill inte må piss längre! 
Näsan rinner, halsen är svullen och jag måste skriva rapport, men vill helst av allt sova och ligga i sängen och kolla youtube hela dagen.
Men jag måste komma igång med detta nu, jag är en så fruktansvärt duktig uppskjutare! Men, den ska ju inte vara klar och inlämnad förens den 7.e Mars..men, jag måste komma igång nu ändå.
 
Iallafall så har jag lyckats spela in en video till youtube som kommer upp senare i eftermiddag, och låter som en kråka med det får ni ta, haha! 
Men ja nu ska jag väl plugga lite och ska strax fixa något käk också. Tror det blir köttbullar ;)
 
Puss ♥
 
 
Bjuder på en bild där jag va snyggare än jag känner mig just nu.. hehehehe!
 


Tulpaner & glass

Hej hjärtan!
Ofrivillig bloggpaus i några dagar, hoppsan! Men jag har typ bara legat raklång i soffan Måndag & Tisdag. Och i dag åkte jag in till skolan för att ha examination, sen åkte jag hem och somnade gott i sängen tills Rasmus väckte mig en stor bukett tulpaner. Och  när han kom hem från träningen så hade han köpt glass till mig! Kärlek på hög nivå kan jag säga ❤️

Och nu sitter jag med färgklet i håret. Så är det när man bara tonar det och inte färgar, det håller typ bara en månad och sen börjar det se lite risigt ut igen. Ska beställa klipptid nu snart också..tråkig utgift för en fattig student, men det måste göras! Håret är slitet som...

Men nu ska jag strax skölja håret och sen hoppa i säng, i morgon ska jag skriva som tusan på min rapport, har skrivit massa stödpunkter och sånt, så detta kommer gå jättebra :D Måste även göra en video till youtube..är så sen i planeringen, men så går det när man inte haft någon röst.


Puss ❤️
Sjukmåndag

Hej Måndag! Och hej förkylning och halsont..jadåååå!!!
Suck, och jag som trodde jag skulle klara mig undan detta möget! Är väl rätt tacksam ändå att det typ bara satt sig på halsen, och inte så mycket på näsan? haha!

Men ja, idag blir det bara chill i soffan tänkte jag. Ska börja så smått på min rapport också, så jäkla opepp alltså! Men det är bara att göra. Nästa vecka börjar teknikkursen, och jag är så peppad! :D
 
Men, för tredje gången, ni får ha en fin dag så ska jag se till att bli frisk! 
Puss ♥
 
Det blev nya tränignsskor nu i helgen. Supersnygga och supersköna! Och Nike så klart ;)
1099:- på Stadium


Peppar för helgen & face swap app

Hej hjärtan!
Helgen är här, och det händer rätt mycket ändå. 
Ikväll ska jag och lillasyster ut och käka tillsammans med våra kusiner, jättemysigt! Och i morgon ska vi på kalas en runda till Rasmus farmor, och efter det ska vi hem och få klart vår vägg i sovrummet. Det kommer bli så himla fint och mysigt när det är klart! :D

Och sen på Söndag så tror jag att Rasmus skulle fota något, så jag måste sätta mig och plugga, så jag blir klart med allt!

Så ja. Nu ska jag strax börja fixa iordning mig..går runt här i en sunkig tjocktröja och joggingbyxor..min favoritoufit förutom träningskläder ;)

Ha en fin helg, puss!Och alltså SERIÖST hur kul är inte appen face swap? Jag satt och garvade ihjäl i soffan igår..SÅ KUL!
Ville bara ge er ett gott skratt!! Hahaha!! Svar på frågor om min utbildning

Hej, jag fick en kommentar om jag kunde skriva ett inlägg om hur det är att plugga till förskollärare. Så jag tänkte skriva några punkter och svara ut efter dessa.
Hoppas Du som skrev kommentaren blir nöjd, och kanske att någon annan också tycker det är intressant :)
 
Puss ♥

 
Är utbildningen svår?
Jag känner väl att allt är relativt. Det är ju inte som att läsa på gymnasiet och man har verkligen mer eget ansvar. Sen känner väl jag att hur svår utbildningen blir hänger lite på hur mycket man själv satsar. Satsar du på att få VG i alla inlämningar och fullpott på tentan, ja då är det svårt. Men känner du att du bara vill bli godkänd i kurserna och verkligen bara skriva det du ska, då är det inte så svårt. Men som sagt allt är relativt.
 
Hur mycket måste man läsa & är kurslitteraturen dyr?
Ja, kurslitteraturen kan vara fruktansvärt dyr, speciellt till dom kurser som du måste ha alla böckerna till..Men oftast finns det ett ex antal böcker att låna i biblioteket på skolan och det finns sidor på ex. Facebook som säljer billig kurslitteratur. 
Och jag ska väl inte säga att jag spenderar de 40 timmar i veckan som man ska lägga på plugget. Jag skulle nog vilja säga att jag läser max 10-15 timmar/veckan, och då snackar vi verkligen max! (Sen läser jag himla långsamt också..men iallafall ).
 
Hur kan en dag se ut på högskolan?
Oftast går jag i mellan 3-4 dagar i skolan, i bland mindre, i bland mer. Ibland kan vi börja klockan 10, har en föreläsning i 2 timmar och sen slutar vi för dagen. En annan jag kan börja redan klockan åtta på morgonen och gå till 3-4. Det är verkligen olika från vecka till vecka. Så man kan aldrig vara säker på hur veckorna ser ut innan man fått sitt schema.
 
Läser man matematik på förskollärarutbildningen, och har man tenta i detta?
Jepp, man läser matte på utbildningen. Den kursen är rätt så stor, 15 hp, iallafall på min skola. Och ja vi hade en salstenta under denna kursen, men har man pluggat så är den inte svår. Men, lärarna ger alltid ut gamla tentor man kan plugga på, och lyd ett råd från mig, gör det!! Men som sagt, inget är svårt om man pluggat till det, och jag pluggade som en tok..och klarade det (tjohoo).
 
Hur mycket csn får man i månaden?
Jag har ju både lånedelen och bidragsdelen så jag får ut 9949:- varje månad, dessa ska ju senare betalas tillbaka när man gått klart utbilningen.
 
Är det lätt att få vänner under skoltiden?
Alltså ja, är man bara öppen och trevlig och liksom inte går iväg från alla utan verkligen tar sig tid att stanna och snacka med folk så kommer man hitta vänner. Sen har man så många grupparbeten tillsammans i klassen, så man hittar alltid någon man klickar med :D
 
Hur är det att jobba som förskollärare?
Detta är supersvårt för mig att svara på då jag, innan jag började plugga, bara hade praoat på en förskola i två veckor när jag gick i åttan..hehe. Men sen har jag varit ute en månad på praktik förra året. Och det jag kan säga just nu är att det är ett väldigt spännande jobb! Man vet liksom aldrig vad som ska hända, eller vad barnen kommer säga eller göra. Jag kan också säga att jag inte en enda gång under min praktik gick hem och var ledsen, mådde dåligt eller kände det som att jag inte gjort någon nytta. Hamnar man bara med bra kollegor som verkligen brinner för yrket och barnen då är jobbet verkligen helt underbart!! :D
 
Vad är ingångslönen för en förskollärare, och vad ska man begära?
Alltså ingen aning?! Jag är själv helt ny på detta med att löneförhandla och fasar väl lite för den dagen när jag ska begära min lön..Men, jag har iallafall hört att man inte ska begära under 25 000 innan skatt. Mycket mer än så kan jag inte säga om detta. Sen är det olika löner för alla kommuner.
 
Jag gillar att jobba med barn, är det värt att utbilda sig?
JA!!! Gud ja ja ja!! En utbildning kan ingen ta i från dig. Så jag säger bara tveka inte! Känner du att du vill jobba med barn så plugga. Det är 3,5 år av ditt liv, som sen kommer ge dig ett roligt och spännande yrke. Just go for it! 
(Ett plus är ju att du tjänar några tusenlappar mer än om du inte utbildar dig..im just saying.. ;)  )
 
 
 
Så ja detta var väl vad jag kunde svara på, hoppas verkligen att du fick svar på dina frågor :)
 
 
 


En bra känsla i kroppen

Hej mina hjärtan!!!

Alltså guuuuud, vad fint väder det är ute idag! Solen lyser och jag blir alldelles lycklig i hela kroppen! Jag måste säga att visst hösten och vintern är väl lite småmysiga och så, speciellt under julen, men alltså annars..man känner sig som en zombie, och iallafall jag upplever att man liksom går runt i någon form av trans? Eller liksom att man är i en bubbla? Och sen när väl solen kikar fram och våren börjar göra sitt intåg då spricker bubblan och man vaknar till liv igen. Så känner iallfall jag.
 
Men anyway, jag skulle först och främst skriva att vi blev godkända på examinationen i Måndags, och jag fattar inte varför jag var så nervös? Jag pratade nog mest av alla, haha! :D Sen hamnade vi med en väldigt bra grupp, så man vågade liksom ha en åsikt och diskutera. Men nu är den klar! Så nu ska jag börja på rapporten vi ska skriva, och vår lärare är ju helt jäkla underbar! För den läraren vi hade från början har klyddat som fan enda sen kursen startade, och nu har hon blivit sjukskriven och typ lämnat oss i sticket...och vi skulle typ få en vecka på oss att skriva rapporten, när alla andra fick två. Men som tur är så är så finns det folk i klassen som vågar höja rösten lite mer än andra, och nu har vi får 2,5 vecka på oss istället ;) ;) ;) ..TACKAR! :D
 
Sen kollade jag på kursguiden för nästa kurs, och alltså jag är SÅ PEPP!! Vi ska läsa teknik & naturkunskap, och hur kul är inte det?! Jag gillar kurser som är lite mer praktiska än teoretiska. OCH, jag har pratat med min handledare ute på förskolan nu också, så dom vet att vi ska ut i April. Och dom lät så himla glada, och såg framemot att jag skulle komma ut.
 
Så med andra ord, Jag är just nu väldig glad och lycklig i kroppen! Jag ska bara fixa klart rapporten, sen kan man pusta ut i några dagar.
 
Men nu ska jag käka en seeen lunch. Och i kväll ska jag träna boxning, men träningsvärken från helvetet i mina ben..
Puss 
 
 
 
Dagens pluggnacks. Dom rågchipsen är to die for! SÅ himla goda är dom, och ingredienserna är helt ok faktiskt :D
Hittade dom på Willys vid skorporna, om ni vill testa dom.
 
 
 


Men trött eller?!

Näe, såhär tidigt går det inte att få till en vettig bild, men så är det, haha! :D

Men nu väntar snart skolan mellan 8-12, dock så snöar det ute... Så fram med kängor och vinterjacka.

Puss ❤️

Miss i nassen

Hej hjärtan, jag skulle egentligen sovit för längesedan..men det går inte! 
Det är en hektisk vecka som ligger framför mig, då vi ska börja skriva på vår rapport. Och idag har vi examination på våra diskussionsunderlag, och jag är fett nervös! Men det går nog bra.
Dock så ringer klockan 05:30, så jag skulle ju behöva sova. Men jag slutar till lunch, så det är lungt. Hehe.

Denna veckan har jag bestämt mig för att faktiskt testa på fitness boxning på Friskis igen, lite pirrigt. Tränade det asmycket för typ 2,5 år sedan..när jag va lite bättre i form och några kilo lättare..suck..
Men jag kommer ihåg att jag tyckte det va så jävla roligt rentutsagt, och jag känner att jag måste hitta något i min träning som ger mig en liten extra kick! Så på Onsdag kör vi, och jag kommer säkert ligga och hyperventilera efter passet, men det är ju bara gött..och sen är det skönt att få slåss lite också ;)

Gud varför slutade jag boxas? Seriöst alltså?! Haha, jag känner bara hur pirrig och bubblig jag blir i kroppen! Detta ska bli kul!

Jaja, det va ju alla hjärtans dag igår, men vi "firade" inte. Vi tog en fika på stan och sen åkte vi hem och lagade middag & fixade matlådor. Precis så det ska va.
Puss och god natt ❤️


..och jag har laddat upp med filmjölk för heeela veckan, hahah!! Mums!Det händer inget alls.

Hej finisar!
Alltså helt ärligt, denna Lördagen har varit seg som attans! Och det mest spännande som hänt i dag är att vi har tvättat, haha! :D Men det är rätt skönt med lugna Lördagar. 
Köpte med oss lite fika hem från när vi var en snabb runda i stan innan, som vi fikade på i eftermiddags..och ja. Sen har det inte hänt något alls.
 
Tror dock att vi ska börja fixa lite mat snart, vet dock inte vad? Det går bra nu! Sen är det ju dags för melodifestivalen, och det vill man ju inte missa.
 
Men ni får ha en fin kväll, puss ♥
 
Så skönt väder idag! Så det fick bli min lättviktsdunjacka i stället för den varma Parkasen.
 
 
Chill i soffan.
 
 


Shopping med syster och sminkpaletter

Hej hjärtan!
Alltså ni vet den där känslan när man velat ha en sak väldigt väldigt länge, och när man då får denna saken och blir så där löjligt lycklig. Har ni upplevt det? Det tro jag va..
Iallafall så är det precis så jag känner nu!

Idag blev det en tripp till Empiria med lillasyster, för att luncha och även för att köpa en sen födelsedagspresent till mig..hihi.
Så då blev det en ögonskuggspalett som jag trånat efter såå länge! Nämligen Too faced's semi sweet Chocolate bar palett. Och sen hittade jag även en sleekpalett inne på H&M..ett märke jag velat testa så länge också! :D

Så nu är jag löjligt lycklig! 
Tänkte att jag får visa allt i en video på youtube snart, handlade lite kläder och så också. Men nu ska jag bara chilla och njuta av en lugn fredag.

Puss 

Äkta kärlek!! ❤️


Onsdag 10.e Februari

Hej hjärtan!
Hoppas allt är bra med er och att er vecka varit bra hitintills.
Själv har det varit lite segt och frustrerat då jag suttit och skrivit på mitt diskussionsunderlag till debatten i skolan, och jag har typ en halv sida kvar att skriva sen ska jag skicka in det. (Detta med att skriva akademiskt är så himla svårt!)

Jag känner att denna kursen är lite smått jobbig, och jag känner mig rätt ofokuserad och har inte riktigt koll på läget. Dock så vet jag att det är andra som känner lite likadant. Sen har mina tankar varit på lite andra ställen än i skolan de senaste veckorna ❤️.
Men det är bara att bita ihop och göra det man ska, praktiken börjar om typ 1,5 månad och jag längtar som en tok! Har inte varit ute på förskolan/ haft praktik sen i februari förra året!! Känner att det varit väldigt mycket teoretiskt nu, och jag vill ut och pröva allt vi lärt oss!

Men iallafall, idag fortsätter plugget och sen ska jag måla klart min byrå, som jag skulle köpt på Ikea i veckan, men denna modellen hade utgått tyvärr. Så jag efterlyste en på en loppisida på Facebook, och jag hittade precis en sån jag ville ha! :D
Så nu ska lådorna målas vita och sen ska jag flytta över mitt smink, längtaaaar!!

Men ja, vad ska jag skriva mer? Kände att detta blev rätt långt..hehe. Men jag har börjat så smått med youtube igen, och det känns just nu himla bra. Ska försöka få upp videos på Måndagar & Torsdagar, eller det är planen iallafall.

Men ni får ha en fin dag så hörs vi.
Puss ❤️

Pyssel

Skulle vilja göra något sånt här också av gamla glossyboxar. Har dock slängt nästan alla, så jag får spara några kommande boxar. :) (Man behöver 4 st lådor)


En bra födelsedag

Mysig födelsedag, fina presenter och jag är helnöjd. Nu blir det bara slappemys resten av kvällen med lite film.

Ha en fin kväll. ❤️25 år (gammal?)

25 år?! 
Är det nu man ska börja pensionsspara ordentligt, dricka vin och bli sofistikerad, lyssna på Melodikrysset på radion, gå och lägga sig klockan 20:00, använda stödstrumpor på vardagar, boka plats på ålderdomshem, berätta historier som börjar med " När jag var ung"?!
 
Hahaha!! Nej skämt och sido, 25 låter så jäkla bra!...och vuxet, eller nått..hehe.
 
Idag väntar kalas för mig, så jag ska strax ställa mig och börja baka. 
I morse väcktes jag av Rasmus som sjöng " vi gratulerar" så hela huset hörde det, haha! Jag fick ett prydnadshjärta och en weekend till Prag. Hallå liksom!! :D Sen fick jag gofrukost, en trisslott ( med vinst på), en celsius och såklart djungelvrål!! 
Det är inte så dumt med födelsedagar.
 
Puss ♥
 
 
 
 

 
Begravning för farfar

Jag trodde inte jag skulle reagera så hårt som jag gjorde inne i kyrkan. Men vem kan veta hur man ska göra det?

Men det var så fint med en massa ljus och blommor runt kistan. Och det kändes verkligen varmt, men så fruktansvärt sorgligt och jag bara grät och grät. 

Både farmor & farfar har liksom varit en så stor del av mitt liv och min barndom. När mamma och pappa skildes och flyttade runt, så var farmor & farfars hus som en trygghet för mig och Maja. Dom har alltid varit vår fasta punkt när livet varit upp och ner. 
Och nu är en del av det trygga borta, för alltid. Det är konstigt, att en människa som alltid funnits här är borta nu. Att ett liv bara kan ta slut, det är något jag aldrig kommer förstå.

Jag tänker på en present som jag fått av farfar som jag ska hämta nere i källaren. Det är min gossedjurs tiger Rasse. Jag fick honom av farfar min första jul, och har haft honom sen dess. Han har verkligen varit mitt älsklings-gossedjur.

Men ja, begravningen var väldigt fin och personlig. Vi hade gjort jättefina fotocollage som stod i församlingshemmet när vi fikade. Där va massor med fina och roliga bilder från Farfar's tid med oss alla. Många minnen kan jag säga.

Men jag är tacksam att jag haft farfar i mitt liv, fast än jag hade världens respekt för honom, så var han ändå min underbara farfar. Och jag tackar honom för denna tiden, tills vi ses igen. ❤️"Vi ser dig inte men du finns där, du är vår stjärna"


En vanlig dag i en students liv

Hej mina hjärtan!
Alltså att försöka sätta sig in i ett ämne man verkligen inte kan något alls om är jäkligt svårt! Vi läser om specialpedagogik just nu och jag fattar nada! Eller rättare sagt jag greppar inte det som böckerna skriver, suck. Och vi ska skriva en rapport om detta... Jaja, det går säkert jättebra. *positiva tankar*.
 
Men ja-a? Annars händer det inte mycket, och livet är väl rätt enformigt. Tänkte försöka få röva utanför dörren ikväll och träna ett Iw-pass. 
Imorgon är det dags för farfars begravning❤️..och efter det ska jag hem till skolböckerna igen. 
 
Kan ju förresten säga att jag faktiskt fyller 25 år nu på Söndag och att jag då ska ha kalas, och baka massa gott!
 
 
Men vi hörs, och är det någon som är bra på specialpedagogik så får ni väldigt gärna kommentera och berätta..för jag är fett lost!
 
Puss ❤️
 
Jag fixade det!

Det stavas GODKÄND PÅ TENTAN!! Jadåååå!!! :D
Fa-an, vad lycklig jag är! Jag fixade det, och med bra marginal också, hur skönt är inte det?! Äntligen går det framåt, så gött!! :D
Nu ska jag vara löjligt lycklig resten av kvällen, och suga på karamellen som smakar " Jag-behöver-aldrig-mer-läsa-matte-igen"!! :D
 
Puss & kram ♥
 
 
 
Så lycklig, och SÅ NÖJD!! 
Jag KAN! :D
 
 


RSS 2.0