Semesterveckan

Hej vänner!
Det blev visst så att jag också tog ledigt en vecka nu när Rasmus var ledig...men I’m back! Och vilken mysig vecka vi haft tillsammans, har njutit av att ha honom hemma varje dag. 
Tänkte att vi skulle kolla på lite bilder från veckan.

(null)
Vi började veckan med att inviga lillemans rum där vi byggde en helt galet lång tågbana. Vi hade varit hemma hos mamma och hämtat mitt gamla briotåg och fick lite feeling kan man säga. Vi ska köpa ett elektriskt lok som kan köra på banan sen tänkte vi, haha!

(null)
Vi har verkligen ett guldår för bären i våra pallkragar. Vi har så mycket smultron, hallon och jordgubbar. Vi kan typ gå ut och plocka nya bär varje kväll. Så himla gott!

(null)
Jag fick feeling en dag och bakade en fantastisk god rulltårta. Rasmus föräldrar var över hos oss en runda, så dom fick smaka på den. 

(null)
Då dagarna varit så brutalt varma så har kvällstimmarna varit dom som man kunnat vara ute på. Rasmus har börjat bygga ett utekök denna veckan och jag har äntligen tagit tag i mina målarböcker igen. Så kvällarna har spenderats ute på altanen. Mys!

(null)
Äntligen fick jag hem lilla L.s filt som bästa Pau har gjort. Och på riktigt, HUR FIN ÄR DEN INTE?!! ❤️❤️
(null)
Vi åkte på roadtrip med Filip & Maria till Kåseberga och Kiviks musteri. En mysig men väldigt varm dag som avslutades med grillning hemma hos oss. 
(null)

(null)

(null)
I Lördags gick vi in i v 38 (37+0). Både jag & Rasmus längtar så galet mycket just nu kan jag säga! Och jag börjar längta tillbaka till min kropp. Inte för att den kommer vara samma som innan, men just nu så är det väldigt tungt. Och jag har bla sjukt svårt att sova på natten då jag inte riktigt får luft. 
Sen är jag väldigt nyfiken på lilleman också. Hur han ser ut, hårfärg, vikt och längd. Bara någon vecka kvar nu!!

(null)
Vi har stängt av värmen i vårt spa nu och använder den som en vanligt pool. Den har varit guld dessa varma dagar kan jag säga. Vi har satt bak våra solstolar vid poolen också, så man kan sitta och sola.  Jag har badat en gång varje dag iprincip. Och har jag inte badat så har jag suttit och svalkat mina, för tillfället, kolossalt svullna fötter..


Så, det var denna veckan det. Rasmus är tillbaka på jobb igen och ska jobba fram tills lilla L kommer.  Sen är han ledig i hela fem veckor! Jag längtar!!

Nu ska jag ta igen nattens sömn, för den har varit obefintlig i denna jäkla värmen..usch!! Ge mig höst nu, eller iallafall en dag när regnet öser ner ;)

Puss ❤️




En helg med vänner

Hej på er!
Då var det Måndag och Rasmus har semester! Är jag lycklig eller? Svar: JA!
En hel vecka och vi ska bara mysa och ta det lugnt. Vi har några småsker inplanerade denna veckan bland annat bio till helgen med några kompisar och även en roadtrip till Kivik. 
 
Nu i helgen hände det massa roliga saker, förutom att Rasmus gick på semester dådå, haha! I Fredags hade vi Freddie, Emma & Linus över på tacokväll. Vi åt massa tacos, glass med varma hallon och spelade Triominos i minst 3 timmar, bästa spelet! Kvällen för mig och Rasmus avslutades senare i vår underbara bubbelpool. Det blir många kvällsdopp i den just nu. 
 
I Lördags hade vi hyrt en båt som vi åkte en tur med i Malmö kanal. Det är riktigt mysigt måste jag säga och vi hade massa fika och godricka med oss. Man åker runt i kanalen i malmö och bara myser, lyssnar på musik om man har med sig det, dricker och äter gott. Efter två timmar begav vi oss hem till Josse där kvällen skulle spenderas. Vi beställde hem thaimat och åt det på hennes uteplats där vi även satt till typ 11-tiden på kvällen innan det var dags att bege sig hemåt.
 
I går, Söndag. Lånade jag & Rasmus pappas cabe och körde en lång runda i det härliga sommarvädret, medan vi spelade Håkan Hellström på hög volym. Hans låtar ska SÅ spelas i en nercabbad cabe en solig sommardag. Vi åkte sen ut till Gislöv och tog vars en god glass innan vi begav oss hem för att starta grillen och avsluta kvällen och helgen i soffan med Pitch perfect 3. 
 
En superbra helg med andra ord.
 
 
Enklaste efterrätten men så fantastiskt god
 
Bästa spelet helt klart. Men det är bara för att jag är såbra på det, haha ;) Men freddie hade nybörjartur och vann över mig. Fast jag skyller på att Rasmus och Linus hade för många brickor kvar när spelet var slut så Freddie fick deras poäng, haha! 
 
Hela gänget redo för en båttur
 
Min bästa ♥
 
Dagens två kaptener. Här ser vi Linus.
Och Filip. 
 
Maria, Filip, Linus, Sandra & Gea
Två fina töser ♥
 
Kvällshäng
 
Så fantastiskt härligt med galet varmt då solen stod på hela tiden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Livet mitt i högsommarvärmen

Hejsan hoppsan!
Jahap, jag har fått in en sån där ny rutin igen.. Rutinen är att vakna typ klockan 6 på morgonen varje dag, gå upp och äta frukost vid 7 och sen gå och lägga mig igen och sova till typ 10-11 på dagen, för att sen vid 3-tiden gå och lägga mig och sova till Rasmus kommer hem från jobb. Joho då, så är livet förtillfället. Men det gör inte mig så mycket, jag tänker mer att jag passar på att sova och njuta av lugnet så länge jag kan. Och om det innefattar att min dag typ börjar kl 12, så är det helt okej för mig. ;)
 
Annars då? Kom på att jag knappt skrivit något om mitt mående den senaste tiden. Så hur mår jag som höggravid i denna sommarvärme? Ja man ska ju inte klaga, men det är stundtals varmt, tungt, svettigt och tröttsamt i den mening att jag typ sover majoriteten av min dag. Min kropp har aldrig varit så här tung, och jag känner att det börjar ta lite på mitt psyke att vara fast i min kropp och inte kunna göra så mycket utan att få ont (jag längtar efter en redig powerwalk och ett svettigt styrkepass!!).. Men fy så jag älskar att ligga och känna på lillpluttens sparkar och ommöblering av magen!!! Det är så himla mysigt och jag älskar när man buffar på honom och han buffar tillbaka, och att vi har våra egna små konversationer. En fantastisk känsla med andra ord. Att där är en liten bebis inne i magen är för mig helt sjukt! Så det positiva väger upp det negativa kan man säga. Att jag sen har världens bästa och mest stöttande sambo i mitt liv gör allt lite enklare också. 

Mysigt är också att man liksom får ha honom lite för sig själv, om ni förstår hur jag menar? Visst andra kan ju lägga handen på magen och känna honom buffa, men jag känner honom hela tiden. Han är med mig hela tiden, varje dag. ♥ Något man får bejaka då han om max 5 veckor är hos oss, och jag måste dela honom med hela världen ;).
 
Så det var lite om mitt mående och graviditeten. Livet i övrigt då? Ja idag är jag lite extra lycklig för Rasmus går på semester vid lunchtid och då ska vi ut och käka något gott. Sen i kväll kommer några kompisar hit för att äta tacos. Och i morgon ska vi åka båt i Malmö kanal för att sen avsluta dagen hemma hos Josse med köpemat. En bra helg med andra ord. 
 
Nu ska jag återgår till mitt youtubetittande och kanske försöka sova någon timme till, då ja somnade kring 3-tiden i natt. Hehehe..
 
 
Puss ♥
 
Rasmus var sugen på att testa grillad pizza på vår grill. Kan verkligen rekommendera detta! Gjorde vanlig pizzadag och lassade på det vi ville ha och sen använde vi vår pizzasten på grillen för att få den krispig. SÅ gott!!
 
Gjorde en jämförelse på min mage. Den vänstra bilden är jag i typ veckan 14 och den högra är jag i vecka 36 (tagen denna veckan). Och jag tyckte att jag hade SÅN gravidmage i veckan 14, haha!! 
Älskar den, även om den är tung som attans nu. 
Flisan kom förbi en dag för att lämna två presenter och fixa ihopa tavlan jag fick av henne på babyshowern. Den blå boken är en 5-års dagbok. 
Såhär såg jag & Rasmus ut härom helgen när vi skulle hem till Fredrik på middag. 
 
Min lilla gosiga familj. ♥ Längtar tills lilleplutt är utanför magen. Då ska vi gosa.. och byta bajsblöjor..och torka kräk, hahaha!! 
 
Jag & Rasmus har de senaste 2 veckorna börjat köra med matkasse från Citygross. Vi valde premiumkassen med fyra olika maträtter i veckan. Än sålänge tycker jag att ca 6 rätter av 8 varit goda. Sen är jag lite tramsig när det gäller att testa nytt. Håller mig gärna till den mat jag känner till ;) 
Kan säga att jag var måttligt nöjd när det i början av denna veckan bjöds på korvstroganoff..my favorite food!! 
Här har ni iallafall en fiskgratäng med torsk, ägg, broccoli och potatis till. Nom nom!


Gravidfotografering

Förra veckan var vi ute med min syster för att fota lite gravidbilder. Jag blev så otroligt nöjd med dessa bilderna kan jag säga!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Sommarlistan 2019

Vad gjorde du förra sommaren?
Förra sommaren hade jag & Rasmus fullt upp med att renovera stora delar av vårt hus. Både sovrum, vardagsrum, kök & hall fick sig ett ansiktslyft. Vi var mest hemma och höll på i huset så det blev inga längre turer mer än en heldag på Liseberg och dop för Alfred bland annat. 

 
 
 
 

Hur mådde du?
Jag mådde väldigt bra! Hade avslutat min första termin som förskollärare. Hade ett fint hus att bo i och ja, livet lekte.

 

Reste du någonstans?
Nej, den längsta resan blev upp till Göteborg. 

 

Planer för denna sommaren?
Planen för denna sommaren är att fixa här hemma innan lilleman bestämmer sig för att komma till oss. Jag är ju ledig hela sommaren nu så jag passar på att ställa i ordning i hans rum, sova, baka & laga mat samt fixa med allt annat här hemma. Annars har vi lite småsaker inplanerade med vänner, lite middagar och sånt. :) 

 

Bästa sommarstället?
Helt klart Smygehamn. Älskar att gå nere i hamnen. Annars är det i vår trädgård i en solstol med en bra ljudbok i öronen. Har precis lyssnat klart på Martina Haags "Underbar & älskad av alla", och har precis börjat lyssna på denna nu. 

 

Här badar du helst?
I vår bubbelpool. Har lyxen att både kunna använda den som en vanlig kall pool och även som en varm. Älskar att guppa runt på min badring i den just nu, så klart med en ljudbok igång också ;) 

 

Bästa sommarmaten?
Grillat alla dagar i veckan. Vi grillar förtillfället mycket innanlår av kyckling. Så vansinnigt gott är det. Och så klart ska det vara nypotatis och bea till. Även några liter jordgubbar och kaffegrädde har slunkit ner i magen denna sommaren. 

 
 
Hur länge ska du vara ledig?
Nu har ju jag gått på grav.ledighet vilken varar fram till början av Augusti, och sen kommer jag ha semester hela Augusti för att sen vara mammaledig ett tag, har inte bestämt riktigt hur länge än ;) Men iallafall ett år. 

 

Vad ser du mest fram emot?
Ehm...att vår bebis ska komma?! Kan typ skita i hela sommaren bara för att få ha honom här nu. ♥

 

Vad kommer du köpa i sommar?
Mina pengar har hittills gått till bebiskläder och jordgubbar. Även lite saker till hemmet har jag införskaffat. 

 

Favorit i sommargarderoben?
I vanliga fall så är det shorts, som jag verkligen älskar! Men denna sommaren har det blivit mycket klänningar. Dessa två är mina favoriter förtillfället. Den blå kommer från Bonprix och den gula från Lindex.

 
 

Bästa sommardoften?
Doften av jordgubbar, solkräm och grillat. 

 

Vad längtar du efter just nu?
Att Rasmus ska gå på semester nästnästa vecka så vi kan hitta på massa kul saker bara han och jag. Längtar SÅ mycket !♥ 

 

Hur kommer du att minnas sommaren 2019?
Sommaren av väntan och längtan skulle jag tro. Även sommaren som typ aldrig ville ta slut..haha! :D ♥



Babyshower #3

När jag hade min babyshower blev jag även överraskad med en grillkväll där allas respektive kom plus andra vänner också. 
 
Här kommer lite mingelbilder från kvällen. En helt fantastisk dag! ♥
 
 
Här börjar folket anlända. Rasmus och Linus fixade upp grillen där ute och satte igång att grilla korv. Under tiden stod jag, ovetandes om vilken överraskning jag skulle få, och duschade av mig gips i duschen.  
Randi & Josse.
 
Flisan med min systers vovve Harry
 
Fina lillasyster och sambon
 
Pau, Gea & Emma tar för sig av bubbel och grillad korv. 
 
 
En styck riktigt förvånad tjej kikar ut från badrummet. "Vad gör ni här?" Tänker jag. 
 
Och här får jag syn på min pappa och tänker precis samma tanke. Helt galet förvirrad!
 
Fina vänner och deras barn kom och firade med oss. Här är lilla Belle
 
Fick massa fina presenter och kramar i överflöd
 
Kvällens grillmästare, Linus & Rasmus
 
Lilla Tyra lekte runt med ballongerna som var riktigt poppis bland barnen. Men så klart, när blev ballonger inte poppis bland barn?
 
Fina Sandra & Lilly 
 
Jag & Rasmus fick en gemensam present av mamma. En gästbok för alla som kommer och hälsar på. 
 
Fina magen. 
 
 
 
 
 


En fullspäckad helg

Hej vänner! 
Då var det Måndag igen och jag går in på min fjärde vecka som grav.ledig. Det är ju galet vad tiden går fort, även om jag gärna velat att den gick fortare..men sån är jag. En sjukt dålig egenskap jag har är att inte stanna upp och njuta av nuet, skärpning på det!
 
Helgen i sig har varit bra om än som en berg och dalbana, men det är väl det som kallas livet. Men iallafall så började den med att jag körde ut till jobb för att hämta lite sommarpresenter. Och jag möts av kollegornas jubel när jag stiger in genom dörren och barnens lyckliga miner när dom såg mig. Hur glad blir man inte då?? Jag stannade en stund för att snacka och ta lite fika som det bjöds på. 
 
Senare var det dags att se Stiftelsen & Takida i Malmö. Hjälp så bra dom var! Jag älskar ju stiftelsens musik, så jag sjöng med i typ alla låtar. Dock så var det en ovanlig konsert för både mig och Rasmus, då vi är vana att stå längst fram och hoppa och sjunga med..men ser du, det gör jag icke som höggravid, hahaha! :D Vi slog oss ner i gräset på en kulle istället, mys!
 
Under Lördagen skulle Rasmus på firmafest så jag underhöll mig själv med god mat, chips & jordgubbar, samt lite filmer på tv.n. Tog även ett varmt och gött bad i vår bubbelpool också, guldkant på livet ;)
 
Och i går, Söndag, åkte vi hem till mamma en runda för att hämta lite gamla leksaker. Rasmus blev eld och lågor när vi plockade fram min gamla briojärnväg. Där är många bitar kan jag säga! Fick även med mig ett par av mina gamla barnskor. Längtar tills lilla L kan ha dom på sig.
 
Så det var helgen det. Nu är en ny vecka igång och jag ska väl starta upp den med lite frukost och kaffe tänker jag. En liten skrutt i magen kör runder för fullt, så han rattar ju nog inte mitt förslag ;)
 
Idag är det bara 39 dagar tills han är beräknad, men med min tur så går jag nog över 2 veckor, HAHAH! Längtar som en tok efter honom gör jag iallafall. 
 
Puss ❤️
 
(null)
Min stora last just nu är verkligen jordgubbar med kaffegrädde. Jag äter minst 1 liter jordgubbar i veckan. Men jag tänker att man får passa på innan dom slutar säljas, och jag behöver järnet i dom. Win win!
 
(null)
I Onsdags var vi bjudna hem till Jonathan & Emma för att grilla och sen se på fotbollen. En riktigt trevlig kväll som slutade en aning sent, haha! Så blir det när sällskapet är trevligt. 
 
(null)
Och i Fredags var det dags för konsert. Så himla bra. Och på tal om bra saker, så är Rasmus så inkluderad i det ordet! Fan vad jag är glad att jag har honom, och speciellt nu under denna sista tid av graviditeten. Han är så stöttande och peppande när man är ett jäkla hormonmonster och typ bara gråter för allt. Haha! Så tramsig! Men han är bäst iallafall. 
 
(null)
En annan som är bäst är denna lilla kissen som förtillfället ska ha stenkoll på mig. Hon är så söt!! Jag får inte ens gå på toa ifred utan att hon ska stå utanför dörren eller följa med in och vänta på mig. 
 
(null)
Och en styck bebisbula nu i vecka 35. Det är inte klokt så fort tiden gått. 
 
(null)
Sen har vi då dessa små bedårande skorna. Kavat skor från 90-talet..ohhh, retro ;) Dock tar det nog nästan ett år tills dom passar några små fötter, haha!


RSS 2.0