10 saker Ni inte visste om mig

 
  1. Jag har ställt upp i en uttagning till Talang. Jag sjöng "Stand by me", var riktigt dålig och gick inte vidare, haha! Men det var kul att få sjunga iallafall. 

  2. När jag gick i gymnasiet, i 3.an , så skolkade jag så mycket en tid att dom nästan tog studiebidraget ifrån mig. Stay in school kids! (Det var på den tiden när man kunde ringa och sjukanmäla sig själv om man fyllt 18 år...suck..) 

  3. Ett av mina drömyrken är att bli arkeolog, för jag tycker det är så grymt intressant med historia och hur världen sett ut innan oss.  

  4. Jag är rätt så mörkrädd och vi måste alltid ha lampan ute i köket tänd, så den lyser in lite i vårt sovrum. 

  5. Innan Lowe föddes så hatade jag att gå upp tidigt på morgonen, jag kunde sova till 2 på eftermiddagen. Men nu sen han kom så får jag panik om vi är uppe senare än kl 08:00.  

  6. När jag var ca 10-11 år så var jag med i en trafikolycka uppe i Stockholm och fick åka akut ambulans till sjukhuset, då jag slagit huvudet så hårt i bildörren på min sida att den öppnats. Men det var ingen fara med mig och jag fick åka hem samma dag. 

  7. Är lampan släckt i ett rum och det är mörkt ute, så måste jag sticka in handen och tända innan jag kan gå in i rummet, haha! (På tal om att va mörkrädd, dådå,haha!)  

  8. Jag har haft tre tandställningar (En lös tandställning & två fasta, var av en var en "räls") och även genomgått en tandoperation samt dragit ut två tänder.  

  9. Jag har varit med i ett reportage på SVT nyheter om luciavakan. Så himla roligt! HÄR kan ni läsa intervjudelen, tyvärr har dom plockat bort själva videon :(  

  10. Jag har svårt att göra mig av med gamla saker, som jag haft t.ex när jag var liten. Jag har kvar massor med gamla VHS-band från när jag föddes fram tills jag är 7-8 år & en VHS-spelare. Det har ett så himla stort affektionsvärde för mig! Min barndom var absolut inte felfri, men jag älskar att kolla tillbaka på den. 
Bild från Talanguttagningen


Hur många saker visste ni om mig sen innan? 


En hemmahelg



Hejhopp!
Då var det ny vecka igen och även den sista i April, på Fredag är det redan Maj! Någon, snälla stoppa tiden nu, jag ber!

Såhär har iallafall min helg sett ut. 

(null)
I Fredags kom Maja & Andreas över efter lunch för att hänga med mig och Lowe. Jag kunde köra iväg en timme i lugn och ro för att göra lite ärenden, medan dom hade roligt här hemma. 
(null)
Jag fyndade dessa böcker på Facebook till Lowe, så dom körde jag och hämtade. 
(null)
Dom fick tummen upp av oss båda.
(Jag bara älskar marketplace på facebook. Vi har gjort så mycket fynd och även sålt massa saker. Litet tips bara ombudet är något ni vill ha, kolla där först. Man kan spara lite pengar. )

(null)
Min syster har en liten vovve som heter Harry, och Lowe blir SÅ lycklig och skrattar så himla gott när Harry busar rundor. 
(null)
Lowe fick denna fina gungnalle i doppresent när har var tre månader. Nu 5 månader senare, något starkare i kroppen så var det äntligen premiär. Tror att minen säger allt ;) nöjd!

(null)
Vår fantastiska magnolia har äntligen slagit ut nu, så fint att mötas av den utanför köksfönstret.
(null)
Även hallen har börjat ta sig. I Lördags fick vi i en ny ytterdörr, äntligen!! 

(null)

(null)

(null)
Pappa var över en runda och busade med Lowe. ❤️

(null)
Vi har även fått hem en ny bilstol till Lowe, då han växt ur den andra. När blev han SÅ stor?!

(null)
Fick även tid över att fixa mitt hår. Så nu är det brunt och fräsch igen, utan någon utväxt. Tjoho!

Och det var min helg. En riktigt hemmahelg, men så är det ju i dessa tider.
Ha en fin vecka så hörs vi.

Puss ❤️


Veckas matsedel: kycklingsallad

Detta kan på riktigt vara en av de absolut enklaste och godaste måltiderna som finns! Detta brukar vi äta väldigt mycket under sommaren, då man kan göra en stor skål som räcker i flera dagar. Detta blev middag till oss samt tre matlådor. Fint! 


(null)
Jag kokade pastaskruvar som jag sen sköljde av under kallt vatten.
Jag stekte upp 4 stora kycklingfiléer och kryddade med grillkrydda & Chicken and steak krydda. Under tiden så hackade jag upp grönsakerna. 
Jag använde gurka, paprika, tomat & sallad i påse. 
Blanda med pasta & kyckling, rör om alltihop. 
På slutet la jag även till salladsost & majs på min tallrik. 

(null)


(null)
Serverade i en djup tallrik med Cesardressing till. Gott!



Bebisfika i vårsolen


Dagar som dessa kommer jag tänka tillbaka på när väl min mammaledighet är slut. Jag älskar dessa härliga, enkla och mysiga bebisträffa med mina mammakompisar. Vi är ett härligt litet gäng och jag älskar de dagar som vi ses på. Enkelt och trevligt. Även Lowe blir helt till sig och är så glad när han får träffa sina kompisar. ❤️

Vi hade picknick hemma hos Matilda då dom har en fantastisk gård. Vi lunchade på pastasallad, fikade på goda jordgubbar och kakor och bara njöt av en härligt ledig dag i solen.

Blir sommaren såhär, så vill jag inte att den ska ta slut. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Frågor till Er mina älskade läsare

Jag är SÅ nyfiken på vem alla ni är som går in här och kikar varje dag.
Om ni vill och har lust, kan ni inte svara på dessa frågor så jag kan få lära känner er lite bättre?
 
 
1. Hur hittade du min blogg?
2. Hur länge har du läst den?
3. Var bor du & hur gammal är du?
4. Vad fastnade du för på min blogg, som gjort att du fortsatt läsa den?
 
 
Puss & kram ♥
 
 
 


En jobbig helg & fina foto

Hej allihop! Hoppas allt är bra med er. 
 
Själv är det bättre om än lite upp och ner stundtals. Det har varit en riktigt jobbig helg och jag har varit och är fortfarande väldigt ledsen. Det är så tomt här hemma nu när inte Tösen är här mer. 
 
Men nu det sista året har hon inte alls mått bra. Hon hade tappat massor i vikt, hennes tänder som fanns kvar var skit (oppererat bort typ 10-12 st och de som var kvar kunde inte opereras bort pga undervikt...) och vi tror även att efter Lowe kom så blev hon deprimerad pga den stora omställningen.
 
Och i Torsdags förmiddag kom hon in från sin lilla runda utomhus, och halva hennes ansiktet hade svullnat upp, precis som hon blivit stucken av något. I Fredagsmorse hittade Rasmus henne i garderoben helt lealös och hon blödde från munnen. Hennes kropp hade börjat stänga av. Så det var inget annat att göra, än att låta henne somna in. 
 
Men jag är ändå glad att det blev som det blev, för hennes skull. Även om jag dessa dagar nog gått igenom hela känsloregistert. Men hon mår bra nu, och jag vet att snart kommer vi här hemma må bättre också. ❤️ 
 
 
Men i går bestämde vi oss för att köra ut en runda till skogen, för att få tänka på lite annat och för att Rasmus ville fota mig och Lowe. Resultaten ser ni nedan.
 
Jag hoppas att ni får en superbra vecka, jag har bara inplanerat en mamma-bebis-träff senare i veckan, längtar! Annars blir det nog bara mys hemma och fortsätta med mitt nya intresse, att sy kläder.
 
Puss & kram. 
 
(null)
Denna bilden togs den 19 April förra året. 
 
(null)Och denna den 19.e April 2020. Min älskade Lowebus ❤️
 
(null)
❤️
 


Tösen ❤️

Fast än jag vet att du är borta nu, så lyssnar jag efter dina små tassar och klorna som låter i golvet när du går. Ditt lilla jamandekurr när du hoppar upp i sängen till mig och klättrar upp på min mage. Du spinner så där mysigt, tryggt och härligt när jag klappar dig.

Kliar på dina öron, för det tycker du om.
 
Du möter mig vid dörren med svanstippen på sne, så där som du alltid har den. Du springer direkt till matskålen och sitter där och väntar på mig.
 
Jag lyfter upp dig och du kravlar dig upp på mina axlar, för där tycker du om att ligga. Jag känner tyngden av din varma lilla kropp, och du spinner härligt när jag går runt med dig och du får hänga med på det jag gör.
 
Du hoppar upp i soffan och väntar på att jag ska lägga en filt i mitt knä, så du sen kan lägga dig hos mig. 
 
Mitt i natten vaknar jag och känner efter med foten, jo, du ligger där i benändan, som varje natt.
 
Men nu, nu är du inte här mer. Och jag saknar dig så mitt hjärta sprängs. Min lilla Tösen, min kisse, min svarta lilla panter med dom finaste gula ögonen. Tack för att jag fick spendera 7 år med dig. Tack för att jag fick lov att vara din matte. Och förlåt för att jag inte kunde hjälpa dig att bli frisk. ❤️
 
Saknar dig och längtar tills den dagen vi ses igen.
 
Adjö är ej föralltid, farväl är inte slut. I mina tankar finns du, alltid kvar. ❤️
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sy en barnmössa

Detta med att sy var ju himla roligt. Prövade mig på att sy en mössa till Lowe också. Den första jag gjorde blev för liten men väldigt fin, med två olika mönster så man kan vända den efter humör.
Den andra jag sydde passade jättebra, det fick bli enbart med hajar på. Har använt mig av instruktionerna i denna videon.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 


Sovorm

Sydde min första sovorm igår. Fick en symaskin efter förlossningen, för att ha något att göra då jag gick hemma. Förlossningen var för snart 8 månader sedan, och nu tog jag fram maskinen..hahaha!

Men detta var iallafall resultatet av mitt första lilla syprojekt pga att vi ska flytta över Lowe i hans spjälsäng, då han vuxit ur bedside cribet med råge nu. 
 
Jag använde mig av dessa instruktioner när jag sydde den. Men jag valde att bara använda 7 bitar och klippa dom i 40x32 cm. 
 
 
Jag valde att binda ihopa ena änden med en bit av tyget. För jag var lite lat och inte orkade sy igen för hand. 
 
Älskade detta tyget och valde de andra två efter detta. Gillade färgerna och temat så mycket.
Till nästa jag ska jag dock försöka hitta tyg i samma kvalite. Då det vita var mycket stretchigare än de andra två, vilket gjorde det fruktansvärt svårt att sy i.
 
Ormen mäter ca 2 meter och täcker såhär mycket av Lowes säng. Man kan göra den längre om man vill. Till stoppning använde jag vaddet i ikeas innerkudde INNER . Bara att klippa upp och stoppa i.
Till min orm gick det åt ca 2,5 kudde och då packade jag vaddet rätt ordentligt. 


Påskhelgen 2020

Hej på er!
Hoppas att ni haft en fin påsk. Vädret har ju verkligen varit med oss denna helgen, helt underbart!
Vad har ni hittat på för kul? Haft påskmiddag eller så?
Vet ju att dom gått ut med att man inte ska träffas eller liknande, men jag tror nog många gjort det ändå. :) Vi spontanbjöd över Rasmus syster+man. 
 
Annars har faktiskt mest varit hemma dessa dagar, men det beror på att Rasmus lagt all fokus på att renovera färdigt vår hall. Det har varit lite tufft vill jag lova, att renovera med en bebis och en sambo (jag) som typ dör av tristess och uttråkning förtillfället( pga corona-skit-mög som gör att man inte kan/ska åka någonstans, och allt är stängt/inställt och det betyder bla. att det inte blir mer babysim denna våren. Vilket gör mig jävligt ledsen..samt att öppna förskolan också är stängd. Så man sitter här hemma och ruttnar bort och försöker var en så bra och underhållande mamma som man bara kan till Lowe..men det är inte alltid så lätt. Och jag får lite panik för att det känns som tiden går så fort, och att vi snart ska skola in Lowe på förskolan och jag ska gå tillbaka till jobb igen..och det känner jag inte allt för nu...ja, jag är stundtals lite bitter, men njuter ändå av varje dag jag får vara hemma med Lowe. )
Men stor eloge till Rasmus iallafall  ❤️ och hallen kommer bli väldigt fin.
 
Jag tänkte vi skulle ta och kika på några bilder från denna helgen.
 
(null)
I Torsdags gick rasmus på ledighet och jag hade då fixat ihopa en liten påskpresent till honom i form av några öl och några av hans favorit godisar. 
 
(null)
Vi fotade finaste bilderna på Lowebus under Fredagsförmiddagen. 
Älskar mitt barn så mycket, så jag vet knappt vet jag ska bli av ibland.
 
(null)
Eftersom det var påsk så fick jag ju slå til med en härligt gul outfit. 
 
(null)
Rotade även fram ennklänning jag inte haft på mig sen sommaren 2018. Prövade den utan större lycka under graviditeten (note to self: pröva inte dina vanliga kläder när du är gravid i 8.e månaden..haha!)  Men nu passar den igen, tjoho!! 
 
(null)
På Fredagen kikade även pappa (Lowes morfar) förbi och lämnade ett påskägg till Lowe med massa fina kläder.
Han fick även en påskpresent innehållande majskrokar och ett fint set med kläder av hans farmor & farfar. Samt ett påskägg med blandade  frukt- & grötklätmmisar av sin faster och ett fint gossedjur av sin moster ❤️
(null)
Älskade, fina du. Du gjorde vårt liv komplett.
 
(null)
Älskar dig så mycket!
 
(null)
Jag testade att baka något som heter "gröt-pinnar" till Lowe. Recept finns här 
Lowe gav dom två bebistummar upp. :D
 
(null)
Igår var vi hos Emma & Jonathan för att ta en fika. Lowe hade jättekul inne i Tyras & Mollys lekrum. Så himla kul det är att kunna sitta och leka med honom nu. Och även se hur han intresserar sig för andra människor. 
 
(null)
 
(null)
Och medan Rasmus var ute en runda med Lowe under kvällen så passade jag på att åka och träna ett pass på Friskis. Världens bästa sambo och pappa. ❤️ Så glad att han är min.
 
 
Idag ska vi bara vara hemma och Rasmus ska fortsätta renovera hallen. Sen är det tillbaka till vardagen i morgon.
 
Puss och kram ❤️
 
 


Glad påsk!

Glad påsk önskar jag Er mina fina läsare. ❤️
Och från Lowe, som fick bli årets påskgubbe. Min fina, fina lilla kille. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 


Hej från livet i bubblan hälsar en prokrastinerande mamma

Hej från livet i bubblan!
Jag prokrastinerar som tusan förtillfället. Planen var att jag skulle börja städa nu när Lowe somnade, men istället hamnade jag här framför datorn..oh well, jag drar mig nog snart här ifrån. Vi ska ha en mäklare över senare i veckan som ska värdera huset, så jag måste städa och ställa iordning tills dess.
Vi är ju igång med renoveringen av vår hall nu också, så vi lever i ett renoveringskaos igen. Men efter renoveringen av kök och vardagsrum 2018, så klarar man av alla sorters renoveringar, haha!!
 
Jag tänkte att vi skulle kika på mina senaste bilder från mobilen.
 
 
Denna sötisen fick sina första skor härromdagen. Han var rätt skeptisk och undrade nog varför han skulle ha dom roliga sakerna på fötterna?!
 
 
Så här tuffa var vi en Fredag eftermiddag inna vi var på väg upp till lekplatsen för att gunga.
Älskar jackan som Lowe har, fyndade den på ett loppis. Tyvärr växer ju lilleplutt i en väldig fart, så snart är den för litenför honom..buhuuu..
 
Är det detta som kallas lyx i mammalivet? När bebisen kan roa sig själv något så när, så mamma kan dricka kaffe i hyfsat lugn och ro? Haha!
 
Den 30/3 blev denna påg hela 7 månader, helt galet att jag varit mamma i 7 månader!
Klapp på axeln till mig ♥
 
Det nya nu är att samla alla Lowes leksaker i en låda, så han själv får plocka ut dom. Himla rolig sysselsättning. Böckerna är väldigt poppis.
 
I förra veckan gick jag in om blomsterhandeln för att handla påskris. Bestämde mig för att handla hem lite såjord också. 8 liter jord är kanske inte så himla tungt, men när det ligger i en vagn med en redan tung unge..då blir det lite gött motstånd, haha!
 
Att gunga är en himla rolig sak tycker Lowe. Han skrattar så gott och jag tror det kittlar lite i hans mage. Tur att hans pappa beställt hem en egen gunga till honom, som vi ska ha i trädgården. Vi kan gunga varje dag snart.
 
Och renoveringen av hallen är som sagt påbörjad. I skrivade stund är det fönstret borttaget och hela den väggen är riven. Snart kommer det in en sjukt fin altandörr, men dubbeldörrar (!!), jag LÄNGTAR!
 
Kaos och fuskbygge så det bara skriker om det!
 
 I orginalritningen på vårt hus så finns det inte någon hall där vi har vår hall. Utan det ser egentligen ut så här. En stengång och trappa in till huset. Väldigt glad över att vi fick tag på ett hus med utbyggd hall måste jag säga :P 
 
Och såhär blev då påskriset. Jag brukar inte pynta så mycket till påsken, även om det är en väldigt färgglad högtid. Men ett fint påskris måste jag bara ha. Köpte några påskägg och två påskharar också. Det blev väldigt fint tycket jag. :)
 
 
 


RSS 2.0