Plugga, plugga, plugga & äta

Nu är det segt vill jag lova!
Jag hade ett riktigt bra flyt i skrivandet i går och kom en bra bit. Men i dag är det lite segt, men jag tror att det lossnar snart. Första timme brukar alltid vara jobbig, och man skriver om saker hela tiden.
Jag behöver iallafall inte vara bitter för att jag missar det fina vädret ute..för i dag spöregnar det och åskar. Vilket i och för sig är mys om ni frågar mig. 
 
Så jag har occuperat hela köksbordet med papper och böcker, och även tänt lite ljus. Pluggmiljön är viktigt, komihåg det! Planen är att sitta här tills jag går och lägger mig i kväll, alltså blir det nog ingen träning, men vet ni ibland går andra saker före.
Och på tal om träning. Nu när det blivit så himla fint väder ute så har jag börjar gå ut på powerwalks varje dag. Men alltså tror ni inte att jag redan gjort illa min fötter?! Jag har så stora blåsor att jag fått köpa skavsårsplåster, och funderar även på att köpa tejp så jag kan tejpa på d ställen som gör ont. Suck alltså..men det är iallafall riktigt härligt att gå i detta vädret. Lite varmt, men då svettas man bara mer.
 
Men nej, nu måste jag tillbaka till skrivandet. Konstigt nog tog detta inlägget mig inte ens fem minuter att skriva. Men när jag ska skriva en mening på portfolion så tar det mig 30 min, hahahaha!! 
 
Puss på er ♥
 
 
Skulle bara skriva att jag fått min första Vik på en förskola på Torsdag! Riktigt lycklig :D
 
 


Måndag, powerwalk, plugg & matkasse

Tjenixen mina hjärtan!
Då var det Måndag och jag hoppas att veckan börjar bra för er? Själv startade jag min med en varm och svettig powerwalk, fint! Och efter det har jag bara hämtat mitt nya pass, lämnat pappas bil till lillasyster och sen har jag suttit och skrivit på sista inlämningen tills på Onsdag. Och även om det är segt så går det sakta med säkert framåt. Som tur är så kan jag sitta hela Tisdagen & Onsdagen också. Och det lär behövas....
 
Så mitt sommarlov börjar ju inte förens på Torsdag egentligen..men ja. Nu står jag och lagar en himla sen middag till mig & Rasmus. Vi ska nämligen beställa hem city gross matkasse inom en snar framtid, och har nu fått låna recept av mamma att testa. Så ikväll blir det köttfärssås med linser och pasta. Låter gott, så vi fåt hoppas att det smakar gott.
 
Puss på er mina finisar ♥
 
 
Dagens lunch blev kyckling fajitas. Mummmmmms!!
 
 


Första dagen på sommarlovet

ÅH MIN GUD!! Det är SOMMARLOV!!!! JADÅÅÅ!!!!
...Så, nu fick jag sagt det..
 
Hej mina hjärtan, jag hoppas ni har en fin Lördag. 
Själv sitter jag här med en kopp kaffe och ska alldelles snart ta tag i det sista plugget för terminen. Så egentligen har jag inte sommarlov förens på Onsdag, då allt ska vara inlämnat. Men vet ni, jag tänker njuta redan nu.
2 år har passerat och till hösten har jag bara 1,5 år kvar av min utbildning! Och på samma gång som jag är så himla taggad för att sen börja jobba så är jag också så himla nervös och rädd.  Men, sen tänker jag att det är lååångt kvar och jag ska väl förhoppningsvis lära mig något till.
 
Fast nu ska jag bara njuta av en månads sommarlov innan sommarjobbet drar igång i Juli. Fint ska det vara :)
 
I Torsdags firade vi förtidig Mors dag hemma hos mamma, med lite grillat och nypotatis
 
 
Gårdagens lunch. Lax, potatis, gräddfil & ärtor.
 
 


Svettig Onsdag

Hej mina fina!
Idag har varit en varm dag, en fruktansvärt varm dag måste jag säga! Fy!! Och jag skulle in till Lund för att fixa ett nytt pass, och har ingen AC i min bil. Ja tjena, svetten ran ju överallt..himla fresh..not! Men passet blev fixat, så nu kan jag åka utomlands igen.
 
Sen har dagen mest bestått av chillande och även en runda på soptippen. Sen blev det en härlig promenad i kvällssolen, när graderna sjunkit något.
Det är så himla tråkigt att jag inte är en "riktig" sommarmänniska. Jag menar visst det är ju härligt och så när det är varmt, solen lyser och man blir pigg och glad. Men jag menar så varmt behöver det väl inte vara?
Så det mest negativa jag kan komma på med sommarn det är att man svettas så jävla mycket när solen gassar. Men annars är det väldigt härlig måste jag säga, och sommarkvällarna ska vi inte ens snacka om. Helt underbara!!
 
Puss ♥
Fick hem ett nytt träningslinne från Wish idag.
50:-




Skolutflykt

Då var det dags för ännu en skolutflykt. Och idag styr vi kosan till Torupskogen.
Jag är inte så himla pepp än, men det kommer.
 
Matsäcken är iallafall packad med god fika, och god pastasallad! Så jag klarar mig hela dagen.
 
Nu ska jag åka och hämta Emilia vid tåget, och sen beger vi oss.
 
Puss ❤️
 
Dagens lunch består av en passtasallad på Fullkorns pasta, kyckling stekt i grillkrydda, blandsallad, tomat, paprika, gurka & fetaost. Och såsen är en vanlig ranch dressing på flaska.
 
Och vet ni, på Fredag är det sista dagen i skolan!!!! 




Det går bra nu!

WOHOO!!!
Sommarjobbet är kirrat och jag är superlycklig! Jag fick avdelningen jag vill vara på, och bra veckor. Sen har jag lite planer på att jobba extra på andra håll också, om jag får något. Nu ska vi tjäna cash!!
 
Sen är det sista jäkla veckan i skolan denna veckan, och sen är det sommarlov! Och jag kan checka av 2 år av 3,5 på min utbildning, det känns bra!
Nu sitter vi och skriver vår slutredovisning för denna terminen och jag tror det kommer bli jättebra i slutändan.
Puss ♥
 
Denna frukosten alltså!
 


En dag på Österlen

Hej mina hjärtan!
Jag hoppas ni haft en härlig Lördag?! Själv har jag haft en supermysig dag tillsammans med Rasmus. Först åkte vi ut till Ale stenar för att äta lunch, stenugnsbakad pizza på skånskt vis, som för övrigt var gudagod! Sen gick vi så klart och tittade på fornlämningen av båten. Ja det va lite stenar i form av en båt, haha :D

Sen styrde vi bilen, lite spontant, mot Kivik. Mest för att vi ville fika någonstans men även för att ingen av oss besökt kiviks musteri. Så en riktig gofika blev det, och även inhandlande av äppelmust & vin. 

Nu är vi hemma och har slängt oss i soffan, lika sega båda två. I morgon ska Rasmus till Tyskland och på kvällen ska vi ut och äta med pappa & Maja. :)

Puss ❤️

Den pizzan alltså!

Älskar dig & mig

Riktig gofika, och allt var hemmabakat


Rasmus njuter av gokaffe

Dock bara 0,5 % vin, men säker jättegott ändå!











DU ÄR BRA!!

 
 
Denna kvinnan är alltså helt jäkla fantastisk! Ni måste bara kolla, ta in och börja älska er själva och era koppar. Tjej som kille, börja älska dig själv. För du är helt jäkla perfekt precis som du är även om du kanske inte är supersmal, eller om du är supersmal, lång, kort, ljus eller mörk. Alla är så himla bra.
Och jag tycker man ska, som Therese säger, Älska sin kropp för allt den faktiskt kan göra istället för att oja och voja över där sixpacket eller en smal midja, fyllig rumpa (haha wft liksom) eller något annat som du inte har.
 
Älska dig själv för att du är frisk och mår bra. 
Lite gropar i låren har vi alla ♥


Tankar om livet.

Hej mina vänner!
Idag har det varit en såndär seg dag igen. Och dessa dagar blir ibland så himla jobbiga, då jag som idag varit hemma hela tiden, och tankarna har börjat spinna.
 
Jag känner min så himla otålig och vill att livet ska speeda upp ett snäpp. Jag känner att livet står still just nu, även om det rör sig i små små steg framåt. Jag vill så gärna att skolan ska vara färdig till julen som kommer. Men vetskapen om att det är 1,5 år kvar av min utbildning gör att jag skrapar och stampar fötterna av otålighet.
 
Jag börjar känna mig lite trött på studentlivet, även om det är himla skönt att vara fri mitt i veckorna. Men det tar på en, jag känner mig uttråkad de dagar jag inte ska till skolan. Jag har en tanke om att börja ta mycket mer vikariat till hösten, bara för att inte sitta hemma så mycket de dagar jag inte har schemalagda lektioner, även om jag pluggar hemma. Men stressen gnager i mig undermedvetet och liksom säger till mig att jag ändå inte pluggar tillräckligt.
 
Jag vill ha min examen, börja jobba, gifta mig, starta en familj och köpa ett hus tillsammans med Rasmus. Det är just nu min stora längtan! Men skolan håller ett hårt grepp i mig, vilket jag på ett sätt ändå är grymt tacksam över att den gör. För jag vill & ska ha min utbildning och ett ordentligt jobb innan det blir snack om en mini version av Rasmus & Kajsa. Men längtan finns ändå där, så galet mycket!
Jag är trött på att leva på CSN-lånet och aldrig riktigt ha pengar att göra något, resa någostans eller unna mig några extra kläderplagg utan att det tryter i kassan eller att min familj får hjälpa mig att får det att gå ihop ibland.
 
Jag ser dock allt detta som en grym motivation att fortsätta framåt och bli färdig förskollärare. För jag vet hur mycket spännande och roligt jag har att se framemot om jag bara tar mig igenom detta 1,5 året som är kvar av min utbildning.
 
 
Jag ville mest bara dela med mig av mina tankar idag, och jag tror nog att många kan känna såhär ibland. Att det är en massa "måsten" man måste göra innan man kan göra allt det roliga man vill göra.
 
Puss på er ♥
 


Skrylle naturreservat

Alltså, oj oj!
För mycket frisk luft är inte bra! Jag har haft en himla rolig dag i skogen, men alltså jag är helt slut i kroppen. 
 
Jag somnade 2 timmar i soffan när jag kom hem, och nu ska jag strax går och lägga mig igen. 
Men dagen har varit väldigt händelserik, och det bästa var nog när vi håvade efter olika vattendjur i en liten damm i skogen. Alltså fatta så många olika sorters djur det finns, som man inte tror ska leva där under ytan.
 
Sen kan jag också lägga till att jag gått 10500 steg idag. Då förstår ni hur mycket vi gått, och vilken go träningsvärk jag kommer ha i morgon. Fint!
 
Puss och god natt på er
 
 
Så fint landskap
 
Och denna lunchen alltså


 




 


Skolutflykt

Tjenamoss på er! Denna blåsiga och nästan regniga Måndag.
 
Här sitter jag i full träningsmondering men jag ska inte träna utan jag ska på "utflykt"(??) med skolan idag. Vi ska till en skog vid södra Sandby, Skrylle naturreservat.
Så jag har, som på den gamla goda tiden, packat matsäck. Dock blev det inga kalla pannkakor för det är blää! :D
 

Men iallafall, ni får ha en fin Måndag och hoppas det inte regnar på er.
Puss ♥
 
 
 
 
 


Trevlig kväll

Hej mina fina!
Jag ville bara önska er en trevlig kväll! Själv är jag på middag med vänner inne i Malmö. 

Snart dags för mello, heja Fransen!!
Puss ❤️






Det där med socker och beroende

Hej mina vänner!
Det var längesedan jag skrev något om socker här på bloggen. Och jag har tänkt på det flera gånger, men aldrig riktigt vetat vad jag ska skriva? Jag menar att sitta och gnälla över att jag inte kunde sluta äta godis var väl inte så himla peppade kanske? Nej det tycker inte jag iallafall!
Nu ska vi hitta vägar för att bromsa och komma ur detta beroendet.
 
Jag måste ju först och främst säga att min så kallade "godisgömma" i nattduksbordet varit tömt sedan i December, om vi inte räknar med en pringles förpackning i Mars, snedsteg gör vi alla. Men sen dess är den tom och när jag får tid & lust så ska jag rensa ur den helt. Det ligger nämligen en hel hög med gamla tidningar (perfekta att gömma godispapper bakom..) och annat skit som jag inte vill ha där längre. 
 
Så den är tom, och det känns verkligen sjukt bra! 
 
Kan även berätta att min bil också varit tom väldigt länge, vet dock inte hur länge? Men iallafall några månader. Något lite choklad har absolut slunkit ner i bilen, men som sagt inget jag ser som ett världproblem.
Det största framsteget jag gjort är att jag inte gömmer godis på samma sätt som jag gjort innan. Och speciellt för Rasmus då, efter som det var honom jag skämdes mest för att ha mitt beroende. Men nu är det så att de dagar  som jag köper godis så har jag det oftast framme. 
 
Ska tilläggas att jag inte äter godis på samma sätt som innan. Jag kan låta godispåsen stå några dagar utan att tvunget trycka i mig allt. Och det beror nog mycket på att de första bitarna är godast och sen är det inte gott mer..hahaha!! 
Jag får fortfarande mina infall i bland där jag känner att jag måste trycka ett snickers snabbt som fan eller att jag typ måste ha pommes nu, helst igår! På senaste tiden har det inte varit så mycket godis utan jag har mer "suktat" efter typ pommes och friterad mat.
 
 
Men iallafall, så ligger det till och jag tycker själv att jag är sjukt duktig! Måste också lägga till hur många gånger jag faktiskt säger nej till mig själv, typ när jag går i affären och så. För så pass bra känner jag mig själv att jag vet direkt när det är sockerberoendet som snackar i huvdet på mig, och jag ändras på en mikrosekund och styr kosan mot godiset, chipsen eller tar bilen mot donken (Tänk dig att du typ får en tanke om att du är törstig, och att du liksom bara måste ha något att dricka i just precis detta ögonblicket. Men att du egentligen inte är så speciellt törstig,men bara måste ha dricka ändå!). Men i 8-9 av 10 fall kan jag faktiskt säga nej till mig själv och istället gå och ta någon frukt, ett glas vatten och helt enkelt skita i det! Jag har t.om varit på väg till donken, och där någonstans på vägen har jag liksom ändrat mig och kört hem igen.
 
Måste även tillägga att jag många gånger äter för att jag har så jävla tråkigt, är glad/arg eller för att jag behöver en belöning typ om jag pluggat duktigt eller som motivation till att plugga.
Typ "jag går och köper lite godis så kommer jag automatiskt börja plugga sen". ( Kan ju tilläga att detta hände mig i går)
 
Men jag tänkte ändå dela med mig av en lista på saker som "triggar" mig. Alltså de saker som jag, när jag väl äter det, kan ha svårt för att sluta äta. Eller känner ett stort sug av att jag vill ha mer!
 
 
 
 
Det är säkerligen fler saker som jag triggas av, men som jag inte kommer på sådär på rak arm. Men dessa saker vet jag om att jag har problem med då jag kan känna att jag i huvudet suktar efter mer. Och att kroppen ibland kan skrika av frustration men även av lättnad och njutning då jag triggats och kört och köpt något. Det känns som en vinst varenda gång, tills jag ätit upp allt och mår skit efteråt.
 
Jag vet precis hur det känns och hur jag mår efter en så kallat "Binge", i svensk mun "hetsätning". Man mår skit!(Måste dock tillägga att jag INTE har kräkt upp maten någonsin, då detta är något man ofta förknippar med hetsätning!) Och humöret som man hade hade innan, om man så var ledsen eller irriterad, har inte maten/godiset påverkat ens lite. Man mår fortfarande som man gjorde innan plus lite ångest över vad man precis gjort. 
Och det kan jag säga, att den ångesten man känner efteråt, då man känner sig så fruktansvärt äcklig, hemsk och i vissa fall riktigt tjock. Den vill jag inte uppleva mer! 
 
Men som sagt detta är något jag jobbar med varje dag, en timme i taget. Men jag har även börjat jobba med mig själv och hur jag ser på mig själv, min kropp och mitt eget värde. Men det är något jag kan skriva om i ett annat inlägg. Jag måste dock bara tillägga att jag tycker om mig själv och min kropp så mycket mer nu än vad jag gjorde för 6 månader sen. 
 
Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa.
Och kämpa på allihopa.
Puss♥


Konsten att panikplugga & ordbajsa

Hola mina babes!!
Fredag Fredag Fredag!! Tjohoo!!
 
Och jag har suttit inne och (panik)pluggat hela dagen lång, himla duktigt av mig va?! Men så är det när man har noll framförhållning och ska skriva allt i sista sekunden..men vaför rucka på sina traditioner? 
Jag vet, jag vet..men Hey(!), lite spänning i vardagen har väl ingen dött av, eller? ( Jo säkert någon...). Men jag är strax klar och då ska jag nog plocka undan lite och sen öppna en av mina låneböcker från bibblan och mysa upp mig i soffan med min stora godispåse bredvid mig.
 
Nej nu jäklar i det ska jag se till att plugga färdigt!
Puss på er mina fina läsare, och ha en fantastisk helg!
 
Puss ♥
 

Och kom ihåg att ni är helt jäkla fantastiska! Ja just DU som läser detta! Du är himla bra, snygg, söt, smart, rolig, klok..du är bra precis som du är! ♥ 
Låt aldrig någon få dig att tro något annat. Och låt ingen bestämma vilket värde du har, för du är ovärderlig. ♥
 
 


En sån onödig dag

Hej hjärtan!
Idag har varit en sån där onödig dag kan jag tycka. Inget speciellt har hänt, och det som har hänt är inte värt att nämnas, typ.
Men såna dagar behövs ju också, sägs det. Iallafall så har helgen börjat för min del, vilket är riktigt skönt! I morgon är planen att plugga och sen blir det bara mys. Och på Lördag ska vi alla in till Filip & Maria för att inviga deras nya kök, som för övrigt är sjuktsnyggt, med lite käk (jag hoppas på grillat) och mello-tittande.
 
Men nu ska jag slänga ihop lite kvällsmat. 
Puss & kram ❤️
 
När håret är on point.
 
Den där egentiden man har på tåget in till skolan. 
 
 
 
Denna hittade jag igår, och jag fick mig en liten go egoboost. För fan vad bra jag är!! Och fan vad ni alla är bra!!






Nytränad och härligt trött

Hej på kvällskvisten mina hjärtan!
Jag tänkte bara skriva riktigt snabbt och önska er en trevlig kväll och så. 
Själv är man nytränad och riktigt trött, sitter med färg i håret och kollar på ESC på tv och snart väntar sängen(!!) I morgon går jag bara mellan 8-10 och sen ska jag hem för att skriva på delportfolio 2 för denna kursen. 
 
Ikväll blev det ett CirkelgymX pass, och det är så galet jobbigt men fy för vad bra det är! Jag känner verkligen att det gör nytta. Sen blev det riktigt kvällsmys då jag & Rasmus käkade kvällsmaten på balkongen till fågelkvitter och goda dofter från blommorna på träden utanför. Guldkorn i vardagen.
 
Ha en fin kväll, och sov så gott när det väl är dags.
Puss ♥
 
Riktigt endorfinhumör efter kvällens träning!
 
 
 


Tisdagmorgon på tåget

God morgon mina hjärtan!
Då var det Måndag tänkte jag skriva, men nej i dag är det Tisdag och jag är på väg in till skolan för att ha redovisning. Vi ska redovisa om kroppen och vi ska prata om kön, ja precis! Vi ska dansa till snippan & snoppen- ( första gången jag skriver de orden på min blogg) låten! Hahahaha, jag orkar inte! :D
 
Men iallafall så tänkte jag visa min goe matlåda för dagen, eller jag hoppas den är god iallafall. 
 
Stekt kyckling med bulgur kokt i grönsaksbuljong och haricots verts.
Till det en sås gjord på turkisk yoghurt & sweet chilisås.
Och en sallad
Fiiint!
 
 
Ha en bra dag, puss & kram ❤️
 




Tips: Kyl din dricka med toapapper

Halloj!
Jag tänkte bara slinka in med ett litet tips nu i sommarvärmen.
Ni vet dom gånger man köper en dricka som inte stått i kylen i affären och man vill ha den kall rätt fort, men att ha den stående i kylen tar liiite förlångtid?!
Då har jag ett himla bra tips som jag hittade på pintrest för längesedan. Nämligen att kyla din dricka med toapapper.
 
Du behöver en burkdricka (Vet inte om det funkar med flaskor) & toapapper
 
 
Vira in burken i lite papper, så det täcker iallafall 2 varv runt.
Spola sen kallt vatten så du blötlägger hela pappret. Tryck till så allt överflödigt vatten försvinner och pappret ligger tätt om burken.
 
In med burken i frysen och vänta i ca 10-15 minuter. Sen har du en kall dricka.
 


Balkong plugg

Hej i sooolskenet!
Det är Måndag, jag är ledig, har pluggat färdigt och nu sitter jag och njuter på balkongen. Härligt!
 
Planen vara att sticka upp till pappa och sitta på hans balkong, men när jag kom dit i förmiddags så hade solen inte nått dit än..störigt! Men jag fick iallafall äta frukost där, haha! 
Men nu sitter jag som sagt på balkongen och mumsar på lite frukt och naturgodis. Och här tänkte jag sitta tills jag ska iväg och träna.
 
Puss ❤️
 


 
Har ni förresten smakat den nya Celsiusen med Hallon & Acai bär?! Den är så himla god! 


Söndag 8.e Maj

Hej vänner!
Jag hoppas ni haft en fin Söndag och helg! Min har varit toppen, då solen lyst och det varit strålande väder ända sen i Torsdag!! Helt underbart!
 
Igår blev det tjejkväll här hos mig och vi lagade lite tacos tillsammans och sen blev det äpplepaj och spel, massor med mys! I dag har jag spenderat en timme i Rasmus föräldrars trädgård för att Rasmus skulle hjälpa dom med något. Så jag passade på att lapa lite sol.
Jag han även med en runda ner till stan och fick med mig två klänningar.
 
Nu är vi hemma efter att ha hjälpt pappa lite och även varit och handlat. Nu ska vi äta en sen middag och sen ska jag hoppa in i duschen. I morgon är jag ledig så jag ska cykla upp till pappa för att sitta och plugga på hans balkong. Fint! 
 
 
Vi hörs.
Puss ♥
 
 
 
 


Photoshoot i kvällssolen

 
 
 
 
 
 
©Florente.blogg.se
Fotograf: Rasmus Thorell 


Frukost på balkongen

Hej i solskenet!
Äntligen invigde jag balkongen för denna sommaren. Det är det bästa jag vet när graderna stiger, att sitta och njuta på balkongen. Underbart!
Tösen är också här och ligger på en stol & gottar sig i solen. 
 
Jag tänkte sitta här någon timme till innan det är dags att dra ner till vertinären med lille kissen..hon kommer inte bli glad!
 
Puss ❤️
 




Sommaren har kommit

Hej!
Alltså vilken dag det varit! Våren måste verkligen stanna här nu, jag vill det. Idag har det varit typ 20 grader ute och det har varit varmt och skönt. Dock så har jag mest varit runt över allt idag. Va hemma hos pappa och hjälpte honom, sen var jag hemma hos Rasmus föräldrar för att lämna lite käk till Rasmus, Mia & Hassen. Sen satt jag där en stund och njöt av solen.
Efter det åkte jag och fixade ihopa lite saker till en present till min ena kusin som jag var på kalas hos i kväll. 
Och nu är jag hemma, har svidat om till myskläder och slängt upp håret i en ful bulle..chillmode on.
 
I morgon har jag lite saker som ska hinnas med, så det får inte bli en allt för lång sovmorgon, haha!
Planerna för i morgon är:
- Åka till vetrinären med Tösen
- Städa lägenheten
- Handla till min tjejkväll på Lördag
- Plugga
- Tvätta
- Träna
 
Lite att ta tag i med andra ord..hehe.
 
Puss puss ♥
 
 
En supergod chilikyckling & bulgursallad i solen innan idag. Fint!
 
 
 
 
 
 


Mysmorgon & fröknäcke

God morgon på er!
Hoppas ni haft en bra start på morgonen? Min gjorde ganska ont då jag vaknade av att min vad krampade ja jäklar i det. Aj aj aj!!
Men, det positiva var att jag vaknade långt innan klockan skulle ringa. Så jag har haft en mysmorgon i sängen med datorn i knät. Så jävla underbart!
 
Idag är det skola mellan 11-13, jag vet..lönt! Men det positiva är att jag är hemma till ca 2- halv 3 igen. Och sen har vi ingen skola mer denna veckan.
 
Men nu ska jag klä på mig och cykla till tågen.
 
Puss 
 
Gjorde fröknäcke igårkväll, gott!
 
2,5 dl Bakmix
3 dl kokande vatten
1 msk olja
Sen hade jag i ca 1 dl majsmjöl 
 
Blanda ihopa & låt stå i 10 min.
Häll över smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på, och börja kavla ut. Det ska vara jättetunt!
Sen in i ugnen på 150 grader i 45-50 min
 




Tisdag 3.e Maj

Hej folket!
Hoppas er Tisdag varit bra?! Min började lite stressigt då jag råkat stänga av larmet i sömnen. Men jag han faktiskt ner till tåget! Och jag vaknade 40 min innan det skulle gå.. 
 
Iallafall så var det en kort dag i skolan och klockan 10 slutade vi igen. Men jag & min grupp satt kvar och jobbade på vår redovisning tills nästa vecka. Ingen vila här inte! Jag har massor att göra till nästa vecka.
En rapport om VFU.n, gruppredovisning, skriva del 2 av vår portfolio för denna kursen & läsa kurslitteratur. Sen ska jag dessutom ha en spontan tjejkväll på Lördag. Och på Torsdag är det släktkalas också!
 
Woop Woop, livet leker.
 
Vi hörs. Puss ❤️
 
 
Under dagens workshop lekte vi med lera.
 
 






Bjuden på resa

Halloj!
"Happy-girl-91" skriver. Jag ville bara visa bilder på hotellet vi ska bo på i September när vi ska till Mallorca för att fira min mammas födelsedag. Hotellet heter Europe Playa Marina och ligger i illetas nära Palma.
Jag längtar som en tok!!!! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En solig Söndag

Hej snäckor! Jag hoppar ni hade en trevlig valborg i går? Jag hade en riktig mysvalborg men massa god mat och vin. Fina grejor! 
 
Idag var den en riktig segsöndag och vi har inte gjort något speciellt direkt. Tog en tur med bilen i det fina vädret och käkade hamburgare i höllviken och sen åkte vi och fiskade en stund i Skåre. Sen har det varit det vanliga Söndagsfixet, Söndagar är så himla jobbiga tycker jag! Mest för att vi alltid har så mycket att göra, då vi veckohandlar och fixar matlådor då. Och vips så är klockan 22 och man ska hoppa i säng.
 
Men i morgon är det back to school igen, och jag är taggad som attan! För i morgon börjar vi en ny kurs nämligen, eller nä egentligen inte, men det är andra halvan av kursen vi hade innan praktiken som fortsätter nu. Och sen är det bara en månad till skolan slutar, så vi är verkligen inne på slutspurten av denna terminen nu. Fatta att jag till hösten bara har 1,5 är kvar av min högskoleutbildning?! Vart har tiden tagit vägen?
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i en kall säng... ja kalla sängkläder är så himla skönt!
 
Puss på er ♥
 
 
 
 
 
Och på tal om våren, så ska jag snart fixa en ny header i promiss! Lite tråkigt att ha en "jul-header" när det går mot sommar :P


RSS 2.0