Mina syprojekt

Det är väl ingen som missat att jag gått och hittat ett nytt intresse (läs: en smått besathet..), nämligen att sy. Jag svär säkert tusen gånger och behöver med all säkerhet snart införskaffa mig en ny sprättare, men det är ju SÅ roligt! 
 
Hitintills har jag mest sytt lite kläder till Lowe. Vågade mig på en t-shirt till Rasmus samt ett linne till mig själv. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Härligt mysig helg med massa trötthet

Hej mina vänner!
Måndag igen och jag har precis ätit min lunch bestående av kokt potatis & inbakad fläskfilé, från helgen. Gott!
 
I helgen har det hänt massor av saker som varit supermysigt. Dock har denna helgen också innefattat nätter med minimalt med sömn pga Lowe får tänder.. tröttheten har varit brutal! Som tur är så har vi alla tre fått sova gott i natt, och det har verkligen behövts! 
 
Men Vi kikar på vår helg.
 
 
(null)
Vi var uppe i parken och lekte på lekplatsen under torsdags eftermiddagen. Lowe gillar att gunga och nu fick han även leka i sandlådan för första gången. Tur att någon glömt sandsaker, så vi kunde gräva och bygga kakor ;)
(null)
Jag har haft ett syprojekt den senaste veckan. Att sy matchande t-shirtar till Rasmus & Lowe. Jag blev SÅ nöjd med dom! (null)
 
(null)
Vi var hemma hos Teresia, Danne & Freya för att kika på deras nya hus. Vi passade på att ta en fika i deras trädgård också. 
(null)
 
(null)
Så här trött är man efter massa lek och bus utomhus. 
(null)
Igår hjälpte Rasmus en kompis, så jag & Lowe åkte hem till min mamma under förmiddagen och stannande där fram till 15. Så mysigt!
       
(null)
Vid 16-tiden kom pappa & Randi hem till oss. För vi skulle testa grilla på Rasmus nya grill. 
 
(null)
Här är en styck nöjd Rasmus med sin nya grill.
 
(null)     
Lowe och hans morfar busade massor ❤️
 
(null)
Sen kom även Rasmus syster, Lowes Faster, plus hennes man Hassen över en runda. Även dom fick busat lite med Lowisen.
 
(null)
Sen fick jag utplanterat min hortensia i rabatten nu hoppas jag att den tar sig så vi kan få njuta av de fina blommorna. 
 
 
Och det var min helg.
 
 


3 x Lowe

Denna lilla filuren kan jag fota sönder. Vi var ute en runda i parken bredvid vårt hus i dagarna. Lowe fick utforska blommorna och jag fick knäppa lite fina bilder ❤️
(null)

(null)

(null)




11 Tips på saker man som mammaledig kan göra

Jag tänke dela med mig av en lista på lite tips & ideer som man kan göra när man är mammaledig och kanske även sitter i frivillig eller icke frivillig karantän iom corona...Livet är väldigt enformigt nu känner jag och helt ärlig så börjar jag må skit över det.. Där av tänkte jag dela med mig av dessa tips som jag brukar göra när tiden går extra långsamt. Fattar att alla inte har denna möjligheten att göra allt, vet att livet med en bebis är väldigt tufft stundtals. Men då rekommenderar jag er att kolla punkt 7 ;)
 

 
 
1. Hitta en serie du vill se. Jag började se "Working moms" på Netflix. Herre min hjälp så rolig den var. Recomend! Även dokumentärer och filmer finns ju. Har sett lite olika dokumentäret på bl.a SVT. Man får klicka runt. Rekommendera Din hjärna på SVT play. 
 
2. Kolla vloggar på youtube. Mina favoriter är Helen Torsgården, Bianca Ingrosso & Margaux Dietz
  2.1 Lyssna på poddar. Jag ÄLSKAR "Mera kaffe tack" och även "momsplaining". 
 
3. Kör en snabb hemmaträning typ medan bebis sover eller ligger i babygymmet. Jag brukar ibland köra Sandra Fribergs 20 minuters hemmaträningspass. SÅ ROLIGA! Köp hem ett gäng minibands (jag har dessa) och träna med dom. 
 
 Detta passet älskar jag!
 
 
4. Gå på öppna förskola/kyrkansbarntimme ( både för bebis skull men även för din, man blir knäpp utan vuxenkontakt). Pga rådande situation så är allt stängt dock. Men i början av året hängde vi på öppna förskolan iprincip varje vecka. Alternativt kan man söka upp barnsånger på youtube och sjunga med tillsammans med dom. Även enkel babyrytmik finns på youtube som man kan inspireras av. 
 
 
 
5. Baka. Jag älskar att baka kanelbullar för att kunna frysa in till diverse fikor. Även chokladmuffins är enkelt att slänga ihopa när tid finns.
 
 
 
6. Sy kläder. Jag fick en sy maskin i present efter Lowe kom. Och nu har jag blivit smått besatt av att sy. Jag har en Singer Simpel, finns bl.a HÄR . Du kan fynda riktigt billiga stuvbitar i sybutikerna och en trådrulle räcker väldigt länge. Gratis mönster kan man hitta med hjälp av lite googling, eller i sygrupper på Facebook för en billig peng. Så det behöver inte bli så himla dyrt.
 
 
 
 
 
7. Ät choklad och skyll på att du ammar ;) (annars ät det ändå, det är gott!) ) 
 
 
 
8. Fixa i trädgården/på balkongen. Jag har planteras om en massa växter som jag fått, och även försått några blommor som förhoppningsvis ska planteras ut i trädgården.  
 Denna spalje byggde vi sommaren 2018. Det växer en superfin Clematis på den nu.
 
 
 
9. Rensa! Jag tog tag i min garderob för någon månad sen och rensade ut massor med kläder. Både gamla, slitna, för små och för stora. Sälj på loppis eller skänk dom.
 
10. Starta en blogg och skriv av dig. Lägg upp massa fina bilder på din bebis och vad ni hittar på med under dagarna. Detta är min favoritblogg som jag inspireras SÅ mycket av!
 
11. Träffa dina mammakompisar eller andra kompisar på en picknick ute i det fina vädret. Kör lite knyte och ta med er olika sorters fika. SÅ MYSIGT!
 
 
 
 


Hela veckan lång

 
Hej vänner! Jahap då var det ny vecka. I vanlig ordning tänkte jag att vi skulle kika på bilder från veckan som gått. 
 
Känner att det blir en himla massa såna här inlägg, men jag tycker dom är så roliga att göra och även kul att kunna dela med sig av en hel vecka istället för lite få ströbilder då och då.
 
 
(null)
Den här busungen är just nu i en jag-vill-själv och jag-vägrar-äta-fas. Denna mamman blir gråhårig. Detta är resultatet av en nöjd unge som får kladda och en nöjd mamma som fick ungen att äta sin middag. Win win!!
(null)
Gåbilen har blivit väldigt poppis nu sen Lowe kunna börja stå med stöd. Han har äntligen förstått att man kan gå framåt i den nu..oj oj! Den lugna vardagen börjar ta slut ;)
Fartdåren är snart igång.
(null)
Vi har varit mycket hemma dessa dagar. Men jag var tvungen att gå ner till stan för att fixa en ny sport bh. Passade även på att lyxa till det med en sushi lunch också.
Såhär glad var Lowe över att gå i affärer.
(Om något år kommer han ligga på marken och böna över att få åka hem. "Maaammma, är du inteee fääärdiig snaart!!)
(null)
En eftermiddags selfie i sängen medan Lowisen tog sig en powernap.
(null)
I helgen var vi långlediga och då tog jag & pappa äntligen tag i trädgården. Vi hyrde jordfräs och plöjde upp hela vår vidriga rabatt.  Det tog oss två dagar att få rätt på. Puh!
Men nu är den jättefin!
(null)
Rasmus & hans pappa fixade med framsidan. Vi har ju fått ny dörr och Rasmus har fixat nytt handtag. Även trappan har gjutits om.
(null)
Såhär lycklig var jag över att fixa ordning vår trädgård!
(null)
Efter en körning med jordfräsen.
 
(null)
Vi har breddat gräsmattan lite och inne vid staketet har vi lagt barkmull. Det kommer bli så fint när vi planterar ut lite växter & blommor! (null) 
Lowe blev även 8 månander (!!) den 30/4.
Snälla någon stoppa tiden! Jag vill stanna i bebisbubblan ett tag till ❤️
 


RSS 2.0