Veckans matsedel: fläskgryta med ananas

(null)
Jag var sugen på att göra en gryta häromdagen och hittade denna inne på en fantastiskt bra matblogg. Har ni 1-1,5 timme över så gör denna grytan. Himmel så god och den sköter sig i stort sätt själv på spisen. 

6 port. 

ca 1 kg fläskkött 

1,2 l kraftig köttbuljong (egen, fond el. tärning)
3 msk kinesisk soja
1 tsk soja color
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk ananasringar + spadet
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
salt
peppar
maizena

Gör såhär

  1. Skär köttet i bitar. 
  2. Bryn i stekpanna så det får fin färg. Lägg över i en större gryta allt efterhand. 
  3. Slå på buljongen och tillsätt soja, hackad paprika och lök. Lägg på lock och sänk värmen. 
  4. Låt grytan småputtra ca 1-1½ timme tills köttet känns mört och fint. 
  5. Tillsätt ananasen (jag delade ringarna i mindre bitar) och spadet, minimajs och vattenkastanjer.  Låt allt få ett litet uppkok. 
  6. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Jag serverade grytan med jasmin ris. 





Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0