Veckans matsedel: fisksoppa med vitlöksbröd

(null)

(null)

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 30 g smör
  • 25 g dill
  • 1 st baguette
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 390 g krossade tomater
  • 300 g torsk
  • 170 g räkor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 35 g spenat
  • 25 g dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv vitlök och blanda ihop med smör och hackad dill. Skiva och bred på baguetten, laga i ugn ca 10 min.
  3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs i olja och tillsätt saffran. Häll på vittvin och reducera 1/3 del. Häll i vatten, fiskfond och krossade tomater. Låt sjuda 10-15 min. Mixa slätt med stavmixer
  4. Dela fisken i mindre bitar och häll av spadet från räkorna.
  5. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 3 min. Vänd ner spenaten och toppa fiskgrytan med räkor och hackad dill vid servering.
  6. Servera med baguette.
(Källa



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0