Valborgs...atjooo...mässoafton

Men hosta och nys lite till!!
 
Hejhej hallå!
Då var det valborg, jag är förkyld och det är skit! Men solen lyser iallafall i dag och i kväll blir det grillat, så jag är nöjd ändå. Igår var jag & Rasmus runt över allt i hela Malmö kändes det som. Vi var på jakt efter ett par vita converse till mig och han skulle fixa lite fiskesaker. Väl hemma tog vi tag i vårt kaos till källarföråd och nu har vi kastat hur mycket skit som helst! Varför sparar man på så himla mycket saker egentligen? Och så använder man alltid samma fras: " Ja, men jag behöver det kanske någon dag"... Men nu rök en massa skit och det kändes bra.
 
Och efter lite pizza och Rasmus kuckeli-muck-medicin-dricka däckade jag i sängen riktigt gott! 
 
Och idag är det som sagt valborg och det blir grillat i kväll, efter det ska vi ut till Smyge för att titta på bålet och kanske äta en liten glass.
 
 
Jag hoppas att er valborg blir superbra! Och är ni sjuka som jag, så krya på er.
Puss ♥
Bjuder på en bild från när vi var i Spanien 2015. Åh varma och sköna dagar  ♥
Och mitt långa hår!!
 
 


Va, förkyld???

Jag blev visst förkyld?
Jahap, då var det bara att knarka ipren, dricka vatten och vila. Och hoppas på att skiten släppt till iallafall Söndag. Tur som attan att jag är ledig i dag och till på Tisdag. Så förkylningen kom väl rätt lägligt om man säger så.
 
Men på tal om något annat, jag är sugen på att färga mitt hår ljust igen. Jag satt och tittade på mina gamla videos på youtube och på vissa av dom är jag ljushårig. Och jag tycker det är så himla fint! Sen känner jag att det måste hända något med detta burret snart! En klippning vill jag inte riktigt lägga pengarna på nu då jag vill växa ut håret till iallafall under axlarna (saknar att ha det lite långt och kunna göra flätor!), och just nu är det i en så tråkigt längd, kan inte göra något kul med det! Så det lutar åt att bli lite ljusare, vet dock inte hur ljust..inte platina iallafall..omg med mina mörka ögon. HAHA!!  Men det är ju faktiskt bara hår, och det finns hårfärg i affären om det skulle skita sig ;)  Får se hur jag gör :P 
 
Iallafall. Här är min lunch för dagen. Grönkålsoppa med frikadeller. Grönkål är supernyttigt och fyllt med massa järn. Bra för oss tjejer som har en styck röd vecka i månaden och kanske behöver äta lite mer järn. 
 
 
 
 
En celsius piggar alltid upp. Kärlek på burk!!
 


Veckans sista träningspass, trött tös!

Hej på er från soffan!
Jag är helt slut efter kvällens CG x-pass. Men gött var det, speciellt när jag typ bara ville bli kvar i sängen hela kvällen när jag kom hem från skolan. Men nejnej!! 45 min styrka och svetten som lackade duktigt. 

 
Och efter en dusch och go kvällsmat så är jag redigt mör och längtar till min säng! I morgon behöver jag inte heller ställa någon klocka, men det kommer jag nog göra ändå. Jag & Emilia bestämde oss för att ta lite "valborgsledigt" och plugga hemifrån. Kändes rätt skönt då vi sitter i ett kvavt och varmt bibliotek, med typ 300 andra studenter, varje dag vi skrivit hitintills.
Så hemmaplugg it is. Sen är det ju även valborg i helgen och vi ska åka ut till Smyge och se på Majbålet och käka glass är planen. Bara jag & min man. ♥ 
 
Men iallafall, nu ska jag slösurfa en stund till även om sängen kallar lite tyst på mig.
Ha det bäst så hörs vi i morgon. 
Puss ❤️
 
 
Fick även ett sommarvik idag, på en förskola i stan nu Juli. Glad tjej!! 
 
Ett mellanmål från tidigare i veckan. De hjärtformade knäckebröden kommer från Matboden på Vellingeblomman.
SÅ söta & riktigt goda!
 


Kvällens middag

 
Orken var verkligen med mig ikväll på kvällens träning och jag tog mig igenom två pass.
Ett styrke/intervallpass och ett IW-intervall pass. Så nu är jag riktigt mör i kroppen! Ska hoppa in i duschen nu och sen mysa ner mig i sängen efter det, då känns det bäst vill jag lova.
 
Här har ni min middag för kvällen. Detta är ett hopplock av vad vi hade hemma i skåpen. Vegansk snitzel med råris & rivna morötter. Såsen är gjord på vanlig naturell yoghurt & lite sweet chilissås. Superenkelt, snabbt, gott och nyttigt.
 


Onsdag 26.e April

God morgon!

Det är tur att man har nära till bussen, för idag var det segt att dra sig upp. Och jag fattar ärligt inte varför jag är så trött hela tiden? Om det beror på stressen över examensarbetet skulle nog vara min första gissning... för trots 9 timmars sömn är jag lika seg som jag brukar vara när jag bara sovit 5-6 timmar... Jaja, idag ska vi iallafall få respons på det vi skrivit och det är alltid kul. Sen slutar dagen vid 3, så jag är hemma till 4. Skönt! I går var jag hemma typ kvart över 5, den är seg ;) 
 
Tänkte iallafall visa min frukost för dagen. Var inte så värst sugen på något, så det blev ett hopplock av lite blandade saker.
 
Ha en fin dag.
Puss ❤️
 
 
Tre skivor prästost, en macka med leverpastej, kaffe och en skyr yoghurt. Noccon dracks senare. 
 
 


Tisdagstankar på bussen

Godmorgon! 

Tröttare än tröttast sitter jag på bussen in till skolan. Men så är det och det är bara att göra. Snart är det helg igen ;) ..och dessutom valborgsmässoafton. Mys!
 
Jag ville också tacka för kommentaren på förra inlägget. Jag ska se om jag kan få ihop något om träning och mat. Jag är ju tyvärr så tråkigt att jag bara äter vanlig husmanskost typ varje dag. Och tränar mina 3-4 pass i veckan på friskis.
 
Något jag dock försöker fokusera på i nuläget är att må bra med mig själv och att fokuset ska ligga på välmående och att jag väljer att träna & äta bra för att jag ska må  bra, vara pigg och orka med att träna de pass jag vill. Jag försöker hitta en balans mellan träning-mat-livet, utan att få ångest och dåligt samvete för att jag unnat mig ett choklad. Att få bort tanken att jag inte kommer gå upp i vikt för att jag åt en hamburgare (Kanske om jag äter det 3 dagar/vecka, men ni fattar) eller en stor påse godis på Lördagen eller Onsdagen.
 
Så ett sunt tänk är det jag försöker eftersträva just nu. Och även att acceptera mig själv för allt det jag är. Och pränta in att jag fan är bra som jag är!
 
 
Och det är ni också.
Puss ♥
 
 


Bloggtorka!

 
Jag har sån bloggtorka så det finns inte! Jag skriver bara om samma sak hela tiden. Någon av er fina läsare som har något tips om vad ni skulle vilja läsa mer om på min blogg. Eller om det är ett ämne jag tagit upp tidigare som ni vill att jag ska skriva mer om igen.
 
Lämna gärna en kommentar och ni har tid och lust 
 


Söndag och chill

 
Söndag, sol och chill.
Med andra ord så är detta en bra dag. Jag väntar bara på att Rasmus ska komma hem, han är iväg och kollar på en grej. Och sen ska vi bege oss ut en runda i solen, som dock försvinner bakom molnen mest hela tiden, men man få vara glad att den iallafall är framme.
 
Annars så händer det inte allt för mycket i dag, vanligt Söndagsfix väntar i kväll. Och jag cravade spagetti och köttfärssås i går så i kväll ska vi banemig käka det. Dock vill jag ha pastastruvar istället. Lite bättre och lite godare.
 
 
Ni får iallafall ha en fantastisk dag och jag hoppas att solen lyser hos er också. Gå ut en runda isåfall.
Puss ♥


Fredagsfeeling delux

Hej vänner & hej Fredag!

Hur bra är inte denna dagen egentligen? Typ bäst skulle jag vilja säga. Tjoho!
Jag sitter på tåget hem från Malmö nu för vi har precis gjort vår sista observation till examensarbetet, och nu jäklar i det ska vi skriva 10 sidors analys. Ja, nästa vecka då då ;)
 
Nu ska jag bara njuta av helgen, ska läsa lite och skriva till lite i arbetet. Men annars ska jag bara ta det lungt. Har inte mått så bra den senaste veckan och igår sov jag nog i nästan 3 timmar när jag kom hem. Och jag somnade även som en stock i gårkväll också. Hela kroppen var liksom bara inte med. 
 
Men nu är det helg och jag kan vila upp mig. De sista veckan nu i April och början på Maj kommer vara så stressiga, för att vi måste få klart allt. Jag ska fan fira med champagne när detta är färdigt.
 
Ha en fantastisk Fredag.
Puss  ♥
 
 
 


kuckeliku och så var påsken slut.

var påskledigheten slut och i morgon drar vi igång med ex-arbetet igen. 
 
Men dessa 5 dagar har varit riktigt härliga och välbehövliga, så jag är väl rätt okej med att åka till skolan i morgon. Och dessutom ska vi få feedback på det vi skrivit hitintills och det känns bra, för då får man lite nytt att jobba med. Men jag känner mig säker och trygg med det vi skrivit och det är inte på långa vägar dåligt, men det är klart det finns alltid saker man jag skriva om, lägga till och ändra på.
 
Men iallafall. Tillbaka till helgen. Det har som sagt varit riktigt bra dagar och det bästa var att äntligen få träffa Pau igen. Ni förstår inte så mycket jag saknat henne och att man kan sakna en människa så mycket som jag gjort är sjukt! Vi fick iallafall 3 timmar tillsammans för att snacka av oss det mesta..hihi ;) Men vi ses om ca 1,5 månad igen och då är det sommar och lov.
 
Sen var det påskafton vilket firades med pappa & Randi och hennes familj. Vi slutade nog på ca 25 personer. Men det var riktigt mysigt och solen lös på oss mellan regnskurarna. Det bjöds på grillat, marängswiss och såklart påskäggsletande. Barnsligt roligt! Kvällen slutade kring  12-tiden och på Söndagen var vi så himla trötta och Rasmus förkyld. Men det stoppade inte mig från att träna ett Iw-pass. Seriöst, så jäkla härligt att vara igång med träningen igen! 
 
Och idag har jag haft lillasyster + pojkvän på besök en liten stund för att kolla på lite gamla filmer. Och sen blev det ett gött Cirkelfys-pass. I morgon väntar ett IW-pass som jag är så taggad för, IW ROCK..Im just saying, Wohoo!!!
 
Ha det bäst.
 
Puss ♥
 
 
Så här lycklig var jag efter passet och med min nya mössa på huvudet ;)
 
Lite Måndagsmotivation. 
 
 
 


Påskafton

Hej på er! Hoppas att er påskhelg varit mysig?

 
Själv var vi hemma hos pappa & Randi igår och käkade grillbuffe och marängswiss, hur gott?!! Idag är vi så sega och Rasmus har åkt på en förkylning, så dagen kommer nog bli lugn. 
 
Men ja, ha en fin Söndag.
Puss
 
 
 
 
 


Onsdag 12.e April

God morgon, god morgon! Hör fåglar sjunga glatt. God morgon god morgon, i kööör!

 
Hej och god morgon, denna regniga & höstliga April Onsdag. Här sitter jag och väntar på att Emilias tåg ska komma för vi ska ut på förskolan och observera lite till idag.
 
Men störigt som, så är det sent! (Pga. Det har jag slutat att ta tåget, för det är alltid något fel på det :/ ) Men det kommer när det kommer. Jag underhåller mig med att scrolla runt på telefonen och lyssna på rock klassiker. Fina grejor!
 
Så ja, planen som sagt är att observera någon timme på förskolan, åka tillbaka till stan och fixa med lite småsaker med arbetet och efter det så tar vi 5 dagars påskledigheten. Vilket jag så desperat behöver! Detta arbetet sätter verkligen griller i huvudet på en.
 
Men snart, snart är det färdigt och då är det sommarlov!
 
Ha en superbra Onsdag.
Puss
 
 
 


Söndag, sol & livet är gött!

Ibland måste man bara stanna upp i livet och ses sig om kring och inse att man har så mycket att vara tacksam för. Som denna helgen exempelvis, denna helgen har varit helt jäkla outstanding och jag har fått träffa vänner både Fredag & Lördag. Sånna tillfällen får man ta vara på, för sen går det en tid tills man ses igen.
 
Och i dag var jag tacksam för att jag ställt klockan på 08:45 för att chansa på att få en plats till IW-spurt (som för övrigt är det sjukaste, jävligaste IW-passet NÅGONSIN!), vilket jag fick och stack och tränade vid 10 tiden. Och nu har jag goa endorfiner som spritter i kroppen på mig, vilket gör att resten av dagen kommer bli sjuk bra även om Rasmus jobbar till 16. Men jag ska ta en dusch och sen dra ut en runda för att fixa någon form av lunch.
 
Så ja mina vänner. Fast än livet är jobbigt, ångesten fruktansvärd och ibland vill man bara ligga kvar i sängen och äta 1 kilo choklad (Helst apelsinkrokant, men det går bra med vanligt mjölkchoklad också..hihi) så får man dra sig själv upp där ifrån och göra det bästa av situationen. Det är okej att ha dippar, att inte vara 100% alltid och ja det finns kanske dom som har det sämre än vad du har men det är helt okej att du känner att du fan har det sämre än dom också. DET ÄR HELT OKEJ!! Ta dig upp från skiten bara och bli inte där nere allt för länge.

Ha nu en sjukt bra Söndag och glöm inte att du är helt jäkla perfekt precis som du är.
 
Puss ♥
 
Vi blev bjudna på färsk, hemmagjord pasta med en högrevsgryta. OMG säger jag bara!
 
 
Och efterrätten var en citronmaräng paj. OMG x2 !!!
 
Sen blev det gos med deras papegoja Gojjo. Söt liten krabat, men väldigt högljud, haha!
 
Efter ett "kom-och-hjälp-mig-att-dö-jag-får-inte-luft" IW-spurt pass. GÖTT!!
 


Utekväll & födelsedagsfirande

Hej på er.
Igår var den bästa Fredagen på länge! Först blev det en kort dag i skolan då min kompanjon i examensarbetet var sjuk. Så dagen slutade redan till lunch, vilket var skönt för jag han hem och svida om och göra mig i ordning för att dra in till Malmö igen för att fira Malins födelsedag på pinchos, vilket för övrigt var sjukt gott som vanligt. 
Sen fortsatte kvällen på Fridays med lite vin och efterrätt ;) (pinchos är bra, men inte deras efterrätt, tyvärr). Och när vi skulle dra oss hemåt stötte jag på Sandra och Emely, så jag blev kvar för att snacka lite med dom.
 
Men sen tror vi oss bort till Moosehead bar, på lilla torg, och satt där till rätt sent.
Var inte i säng förens närmre 2-tiden, men fy vilken trevlig kväll! Och att få träffa alla sina kompisar under en kväll är ju helt underbart! ❤ Nöjd och tacksam tjej.
 
Idag ska vi in till Filip & Maria med några andra kompisar, och jag hoppas så innerligt att vi ska grilla!  Så gott!
Men nu ska jag städa...
Puss & kram
 
 
 
 
 
 


Tösen

Tösen är en naturbegåvning framför kameran. 
 
 
 
 
 
Kamera: Canon 760d
Objektiv: 50mm 
 
 


Observera, transkribera, äta, träna & sova

Puh! Efter en tidig morgon, som innefattade att snooza i ca 30 minuter innan jag lyckades dra mig upp från sängen. Varför är jag så trött?! Och masa rumpan utanför dörren för att hämta Emilia vid tåget. För att sen åka och ha våra observationer på förskolan, vilka gick sjukt bra, för att sen köra och lämna Emilia igen och även köpa en sallad på systrars & bönor.
 
Så har jag äntligen fått landa i soffan en liten stund. Och jag är helt slut! Sitter och transkriberar det vi filmade idag, och det blir förhoppningsvis bra :) Planen nu är att chilla någon timme till innan det är dags för kvällens träning. Ja om jag får någon plats vill säga. Är första reserv på kvällens pass och det vore ju typiskt om jag inte fick en plats :( (Edit: jag fick plats, tjoho!)
 
I morgon är jag ledig och ska plugga lite är väl planen, men även träna på kvällen.
 
Ha det bäst, så hörs vi.
Puss ♥
 
Golunch
Vår scen till observationen
 


Tisdag 4.e April

Gårkvällens träningspass var så välbehövligt kan jag säga!
Men det är sjukt hur mycket man förlorar på de månander som man inte tränat. Jag var så trött, skakig och illamående efter passet men på samma gång så hade jag ett sjukt härligt endorfinrus och kände mig lyckligare än lyckligast.
 
Men nu får jag helt enkelt börja om från början och bygga upp min kropp igen. För både kondition och musklerna är i bottnen, men jag ska jobba mig upp igen. Tror även att när jag nu väl kommit igång med min träning så får jag upp motivationen till allt annat också. Som typ skolan och att äta bra (bättre). Och på tal om skolan, så är jag inne i en period just nu som är fruktansvärt jobbig. Speciellt med tanke på examensarbetet...
Men jag vill verkligen ingenting med skolan nu. Jag vill inte gå dit, jag vill inte ta examen, jag vill inte jobba som förskollärare..jag vill inget.. 
 
Och jag vet verkligen inte hur jag ska ta mig ur detta?
Jag kände av det redan på praktiken att jag gick och drog mig, och funderade på om detta var rätt för mig. Sen om det beror på att jag är galet trött på att vara praktikant/student och bara vill börja jobba, ha min egen barngrupp, mitt eget arbetssätt och lägga upp arbetet som jag vill och känner att det känns bra och lustfyllt för både mig och barnen.
 
Så just nu drar jag mig själv igenom dessa resterande månander av utbildningen. Men jag vill bara, bara, bara ha sommar just nu så jag kan få rensa tankarna, omprioritera och lägga upp en ny plan för hur jag ska tackla hösten.
 
Iallafall så får ni ha en fin dag, jag ska in till skolan någon timme för att skiva på ex-arbetet. 
Puss ♥
 
 
(Jag har för övrigt en göttig träningsvärk i hela kroppen idag. I like!!) 
 
Lycklig tjej efter ett dubbelpass 
 


Måndagar är såå trötta

God morgon!

Jag kunde inte sova i natt, så denna morgonen blev väl inte riktigt som planerat? Men så är det ibland. Hörde av mig till Emilia att jag blev lite sen, för jag orkar verkligen inte stressa idag. Idag är iallafall planen att sitta i skolan någon timme & träna på vår "pjäs" tills på Onsdag då vi ska ut på förskolan.
 
Sen i kväll ska jag äntligen till Friskis igen! Jag är så taggad och kommer längta hela dagen! Både jag & Rasmus känner att vi måste komma igång igen. Vi var så himla duktiga ett tag och tränade som fan. Och vi mådde bäst! Så nu ska vi dit igen. Dock tror jag att han kör sitt race på gymmet i stället, friskis är inget för honom ;) :P
 
Jag hoppas iallafall att ni har en bra Måndag. Och gör det bästa av den fast än att den kanske inte blev som planerat. Klockan är bara 9, så du hinner ändra på det ;)
 
Puss ❤
 
 
 
 


Photoshoot: självutlösare

I gårkväll åkte jag & Rasmus ut på en spontan fotorunda i kvällssolen. Rasmus gick för sig själv och fotade medan jag lekte med självutlösaren och tog lite coola pix vid en graffitivägg. Dream come true! 
 
Och resultatet är så jäkla grymt, ja för att vara tagna med en självutlösare och jag som sprang som en tok fram och tillbaka. 10 sekunder går SNABBT!
 
Här är iallafall resultatet :D

Puss ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick även tagit några foton på min man, kul att han fick vara framför kameran för engångs skull ;) 
 
 
 


RSS 2.0